4 δεξιά κόμματα στην Ευρωβουλή; – Η επιτυχία έρχεται αλλά η έκφραση δυσαρέσκειας στο σύστημα Μητσοτάκη δεν αρκεί για να υπάρξει αλλαγή

Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι πολύ πιθανό ωστόσο η έκφραση δυσαρέσκειας στο σύστημα Μητσοτάκη ναι μεν είναι μία πολιτική επιτυχία αλλά δεν


Με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι πολύ πιθανό ωστόσο η έκφραση δυσαρέσκειας στο σύστημα Μητσοτάκη ναι μεν είναι μία πολιτική επιτυχία αλλά δεν αρκεί για να υπάρξει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό.

Και αυτό γιατί η είσοδος των τριών δεξιών κομμάτων στο εθνικό κοινοβούλιο δεν έχουν επιβεβαιώσει τις προσδοκίες.

Η φθορά της κυβέρνησης είναι που τους δίνει «πόντους» και όχι ο πολιτικός αγώνας των τριών κομμάτων στην Βουλή, με άμεσο αποτέλεσμα να βγει ωφελημένη η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με τη «Φωνή Λογικής» η οποία δεν έχει αποτύχει μέχρι στιγμής στις εξετάσεις του εθνικού Κοινοβουλίου, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου «φλερτάρει» με το όριο του 3%, το οποίο είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει καθώς η δυναμική της είναι ανοδική και ήδη βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό.

Όμως, όπως αποδείχτηκε στην Βουλή το θέμα δεν είναι να μπουν δεξιά κόμματα αλλά να κάνουν και κάτι, αφού η μέχρι τώρα παρουσία τους είναι επιεικώς απαράδεκτη με εξαίρεση κάποιες ατομικές εμφανίσεις βουλευτών.

Θα πει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό; Οι αιτίες είναι διαφορετικές για κάθε κόμμα. Άλλα προβλήματα αντιμετωπίζει η «Ελληνική Λύση», αλλά η «Νίκη» και αλλά οι «Σπαρτιάτες».

Η Νίκη δεν έχει στελεχικό δυναμικό, κάτι το οποίο δεν διαθέτει ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος με εξαίρεση τους Παύλο Σαράκη και Βασίλη Βιλάρδο.

Οι «Σπαρτιάτες» έχουν τα γνωστά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις γνωστές αψυχολόγητες δηλώσεις του προέδρου τους Βασίλη Στίγκα, δηλώσεις τις οποίες αργότερα τις πήρε πίσω αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η «Φωνή Λογική» βασίζεται κυρίως στην Αφροδίτη Λατινοπούλου, Η οποία παρουσίασε ένα καλό ευρωψηφοδέλτιο και απέφυγε τις γκάφες τύπου Βατίδου.

Η πρόεδρος του κόμματος έχει προοπτική καθώς είναι μικρή ηλικιακά και έχει «καθαρό» λόγο.

Όπως και να έχει όμως η Αφροδίτη Λατινοπούλου δεν κρίνεται καθώς δεν είναι μέσα στην Βουλή. Το πρόβλημα το έχουν τα άλλα τρία δεξιά κόμματα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Βελόπουλο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς είναι η δεύτερη θητεία του στην Βουλή ως αρχηγού κόμματος, ενώ διαθέτει και επιπλέον πολιτική εμπειρία από τότε που υπήρξε επί χρόνια βουλευτής του κόμματος του ΛΑΟΣ, του Γ.Καρατζαφέρη.

Έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ καθώς διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώνει με τις εκπομπές του στα περιφερειακά κανάλια από τις οποίες, να σημειώσουμε ότι βγάζει και κέρδος.

Θα έπρεπε λοιπόν να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να έχει μία παρουσία όμοια με αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1974-1977, όταν ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός ξεκινώντας από πολύ χαμηλά κατάφερε να φτάσει το ποσοστό του 25% και στα επόμενα χρόνια να κερδίσει και την εξουσία της χώρας.

Γιατί δε συμβαίνει αυτό; Ή υπάρχουν δεσμεύσεις ή έχει δομικές αδυναμίες.

Όπως και να έχει η Ελλάδα χρειάζεται δεξιά κόμματα στη Βουλή τα οποία δεν θα πιάνουν απλώς τις καρέκλες. Πρέπει να έχουν μία παρουσία ουσιαστική και καταλυτική.

Η χώρα και ο ελληνικός λαός το έχουν ανάγκη.


Σχόλια