ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ


ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ !
Η Γαλλία θα δοκιμάσει τον επόμενο χρόνο το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να προστατεύσει τις γυναίκες από τη βία των συντρόφων τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας. Η υφυπουργός αρμόδια για οικογενειακές υποθέσεις Ναντίν Μορανό δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info ότι μέσα στο 2010 σκοπεύει να εισαγάγει πειραματικά τη μέθοδο αυτή σε δύο-τρεις περιφέρειες της Γαλλίας, δεν προσδιόρισε όμως τον αριθμό των ατόμων στα οποία θα εφαρμοσθεί.
Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα .....εκτυπώστε το ένα πακέτο μέτρων, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού βραχιολιού, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την πειραματική καθιέρωση ενός τηλεφωνικού αριθμού επείγουσας ανάγκης που θα επιτρέπει σε όσες γυναίκες κινδυνεύουν να επικοινωνούν με διασώστες μέσω ενός απλουστευμένου κυκλώματος.
Τα δύο τελευταία χρόνια υπολογίζεται ότι στη Γαλλία υπήρξαν θύματα βίας 675.000 γυναίκες, εκ των οποίων 156 έχασαν τη ζωή τους το 2008 από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου τους. "Κάθε δυόμισυ ημέρες μία γυναίκα πεθαίνει από το χέρι του συμβίου της", τόνισε η Ναντίν Μορανό.
Η Ισπανία έχει επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να διανείμει σε όλα τα δικαστήρια της χώρας 3.000 ηλεκτρονικά βραχιόλια. Αυτή τη στιγμή φοριούνται ωστόσο μόνο 58 από βίαιους άνδρες ύστερα από δικαστική απόφαση.
Το μαύρο αυτό βραχιόλι, λίγο μεγαλύτερο από ένα πλαστικό ρολόι, στερεώνεται στον καρπό του επιθετικού άνδρα και είναι συνδεδεμένο με ένα κέντρο ελέγχου μέσω GPS. Η γυναίκα που κινδυνεύει διαθέτει από την πλευρά της ένα μικρό κουτί που αρχίζει να εκπέμπει έναν ήχο, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό την αστυνομία.
greeknation.blogspot.com
ventetta.blogspot.com
Σχόλια