Τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου ΑΗ-1 Cobra επιτίθενται κατά «στόχων» εντός της πόλης Tunceli, με πυροβόλο των 20 χλστ. και ρουκέτες των 2,75 ιντσών.
Από το βίντεο εξάγεται το συμπέρασμα πως δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους...Προηγήθηκε επίθεση Κούρδων μαχητών κατά σταθμού της Στρατοχωροφυλακής.
Η επιχείρηση των Τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων διήρκησε αρκετή ώρα χωρίς όμως αποτελέσματα, πέραν του σοβαρού κινδύνου πρόκλησης «παράπλευρων απωλειών» εκ μέρους των αμάχων πολιτών, οι οποίοι και κατατρομοκρατήθηκαν και κάποιοι από αυτούς κινδύνεψαν σοβαρά να πληγούν από τα μαζικά και ευρείας διασποράς πυρά τους.

Προηγήθηκε την προηγούμενη μέρα επίθεση Κούρδων μαχητών με PRG κατά περιπολικού οχήματος της Στρατοχωροφυλακής με αποτελέσμα τον τραυματισμό 2 Τούρκων στρατιωτών. Η επίθεση έγινε στην εθνική οδό μεταξύ Χακάρι και Cukurca .

Ο Κούρδος αξιωματούχος του ΡΚΚ Αχμέτ Ντενίς δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ σχετικά με την παύση της μονομερούς εκεχειρίας ότι «η εκεχειρία με την Τουρκία έλαβε τέλος. Για τον τερματισμό της εκεχειρίας ευθύνεται η τουρκική κυβέρνηση λόγω των επιθέσεων εναντίον του κουρδικού λαού»

«Το PKK έχει ανακοινώσει τα τελευταία χρόνια έξι φορές εκεχειρία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν τη σεβάστηκε ποτέ, επιτέθηκε στις δυνάμεις μας και συνέλαβε τα πολιτικά στελέχη μας.Τουρκία και Ιράν συνεργάζονται στον στρατιωτικό τομέα και στον τομέα των πληροφοριών για να αφανίσουν τον κουρδικό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του».

«Η αυξανόμενη βία του τουρκικού κράτους, η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης που σκοπό έχει την καταστολή κάθε πολιτικής έκφρασης του κουρδικού λαού, η καταπίεση εις βάρος του κουρδικού λαού, οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού καθιστούν την κυβέρνηση του ΑΚΡ υπεύθυνη για τον επερχόμενο τραγικό πόλεμο» αναφέρει μεταξύ άλλων, ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους του Kουρδικού Εργατικού Κόμματος HPG.


Σχόλια