Συνεχίζουν την πρόκληση οι Τούρκοι-επέστρεψε ανοιχτά της Σαμοθράκης το ερευνητικό

Ψυχολογικό “πόλεμο” κάνουν οι Τούρκοι με το ερευνητικό σκάφος “Τσεσμέ” να πηγαινοέρχεται βόρεια της Σαμοθράκης ψάχνοντας για πετρέλαιο.
Χθες το απόγευμα στις έξι και μετά από 24 ώρες ερευνών περίπου 15 ναυτικά μίλια βόρεια του νησιού το πλοίο επέστρεψε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Πριν όμως λήξει ο συναγερμός στο Πεντάγωνο το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού “Πολεμιστής” που έχει γίνει η σκιά του τουρκικού σκάφους ενημέρωσε πως το τουρκικό πλοίο επέστρεψε πάλι σε διεθνή ύδατα και ξεκίνησε νέα πορεία έρευνας.
Το τουρκικό ερευνητικό πλέει και πάλι από τις δέκα το βράδυ στα διεθνή ύδατα βόρεια της Σαμοθράκης και η εμφάνισή του συνδέεται με τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πετρελαϊκές έρευνες στην ίδια περιοχή.
Η νέα κίνηση-πρόκληση των Τούρκων ακολούθησε εκείνες του παρελθόντος με το “Πίρι Ρέις” και το “Σισμίκ”.Το σκάφος “Τσεσμέ” βγήκε χθες το πρωί από τα στενά συνοδευόμενο από τουρκική κανονιοφόρο και κατευθύνθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης.

Είχει “λοκάρει” συγκεκριμένη περιοχή καθώς έπλεε πάντα σε περιοχή περίπου 15 μιλίων βόρεια του νησιού κάνοντας επαναλαμβανόμενη πορεία από δυτικά, ανατολικά και ύστερα βόρεια.

Σκιά του τουρκικού σκάφους είχε γίνει η κανονιοφόρος “Πολεμιστής”, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονταν μια κανονιοφόρος και άλλα δύο μεγαλύτερα πολεμικά σκάφη των Τούρκων τα οποία όμως δεν έχουν δίξει πρόθεση να προσεγγίσουν.



Σχόλια