Οι Τούρκοι αξιωματικοί γράφουν τον Παπανδρέου εκεί που δεν πιάνει μελάνι…

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ;
Παρότι ο έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επέλεξε, πριν μάλιστα συμπληρωθεί η πρώτη βδομάδα του νέου χρόνου, να επισκεφτεί την Τουρκία και να μιλήσει στους τούρκους διπλωμάτες στο Ερζερούμ, δείχνοντας «καλή διαγωγή» στον κ. Ερντογάν, οι τούρκοι στρατηγοί τον αγνόησαν και επέλεξαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Έτσι, σχεδόν όλες τις μέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, και μέχρι που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχαμε κάθε μέρα διψήφιο αριθμό τουρκικών αεροσκαφών, πολλά εκ των οποίων οπλισμένα, να κάνουν επίδειξη ισχύος στο Αιγαίο, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο.
Μάλιστα στις 5 Ιανουαρίου, δύο μόλις μέρες πριν από την επίσκεψη Παπανδρέου, είχαμε και υπέρπτηση 8 τουρκικών F-16 πάνω από το Αγαθονήσι. Και όπως πάντα το τελευταίο διάστημα, τα ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτισαν μεν τα τουρκικά, αλλά «εξ αποστάσεως» αφού δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι γείτονες δεν αλλάζουν τακτική γιατί και εμείς δεν αλλάζουμε τακτική. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο κ. Παπανδρέου έκανε το αυτονόητο, να ακυρώσει δηλαδή την επίσκεψή του στο Ερζερούμ διαμαρτυρόμενος για την υπέρπτηση και να καταγγείλει την Άγκυρα, από το διεθνές φόρουμ στο Παρίσι όπου μίλησε ανήμερα των Φώτων, για εχθρική πρόθεση (έτσι θεωρείται διεθνώς η διέλευση οπλισμένων πολεμικών αεροσκαφών άνωθεν εδαφών άλλης κυρίαρχης χώρας). Αλλά πού…

Σχόλια