Στο 30% έφτασαν τα κλειστά καταστήματα,στην Αττική


Κύμα λουκέτων στην αγορά «ερημώνει» τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, καθώς δύο στα δέκα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά. 
Στην Ερμού, τη Σταδίου, την Τσακάλωφ, τη Χαριλάου Τρικούπη, ένα στα τρία καταστήματα είναι σήμερα κλειστά

 Η μεγάλη πτώση στην κατανάλωση και η οικονομική ύφεση που πλήττει επιχειρηματίες και νοικοκυριά έχουν γίνει αιτία να κλείσουν τους τελευταίους μήνες στην Αττική 1.230 εμπορικά καταστήματα σε σύνολο 5.982.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αττικής αυξήθηκε μεταξύ Αυγούστου 2010 - Φεβρουαρίου 2011 από 14,8% σε 20,6%.
Υπάρχουν, μάλιστα, περιοχές που έχουν κυριολεκτικά ερημώσει, καθώς σύμφωνα με την ΕΣΕΕ όταν κλείνει μια επιχείρηση παρατηρείται το φαινόμενο να κλείνουν στη συνέχεια και άλλες γύρω της. Επιπλέον, οι στοές στο κέντρο της Αθήνας χαρακτηρίζονται πλέον όχι μόνο από κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και από επαγγελματικούς χώρους που μένουν αναξιοποίητοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Στην οδό Ερμού μετρήθηκαν τον Φεβρουάριο 66 κλειστές επιχειρήσεις, σε σύνολο 272. Το ποσοστό των λουκέτων αυξήθηκε από 15% τον Αύγουστο, σε 24,3% σήμερα. 
Στην οδό Ακαδημίας έχουν κλείσει 49 στις 199 επιχειρήσεις (24,6%), ενώ ακόμη χειρότερα στην οδό Σταδίου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων σε όλη την Αττική, καθώς 107 καταστήματα σε σύνολο 317 έχουν βάλει λουκέτο (33,8%)
Στο Κολωνάκι (Σκουφά, Τσακάλωφ και Π. Ιωακείμ) το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων έχει αυξηθεί από 11,7% σε 18,3% με 40 στα 263 καταστήματα κλειστά.
Στην Πατησίων η συνολική εικόνα είναι συγκριτικά καλύτερη, καθώς το ποσοστό των λουκέτων είναι στο 20,7%. 
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η εικόνα είναι διαφορετική από τετράγωνο σε τετράγωνο, με το ποσοστό να φτάνει μέχρι και το 30%.
 
Από : enet.gr
Σχόλια