Δηλώσεις Μ. Καρχιμάκη για τις φήμες περί χρεοκοπίας

«Δεν θέλω πραγματικά να πιστέψω ότι προέρχεται από πολιτικούς αντιπολιτευτικούς κύκλους. Γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με εθνική προδοσία εάν αυτό αποδειχτεί», ανέφερε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο, αναφορικά με το διαβόητο e-mail που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα και στο οποίο γινόταν αναφορά περί επικείμενης χρεοκοπίας της χώρας.


Ειδικότερα, ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου πέτυχε ένα πολύ μεγάλο στόχο, τον οποίο «πάρα πολλοί τον αμφισβητούσαν» και συμπλήρωσε ότι μια μέρα πριν τη σύνοδο, «πάρα πολλά Μέσα μιλούσαν για μια αποτυχία».

Σε παρέμβαση του δημοσιογράφου ότι ανάμεσα στις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η «χρεοκοπία», ο κ. Καρχιμάκης παρατήρησε: 
«Και διαπιστώσαμε βέβαια και αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα μέσω των blogs που, από ό,τι διαβάζω και σήμερα και χθες, προέρχεται από κύκλους, δεν θέλω να το πιστέψω, από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, που δημιούργησαν ένα τρομακτικό πανικό».
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είπε ακόμη σχετικά με το εν λόγω mail ότι ήταν «πολύ καλογραμμένο, από άνθρωπο που ήξερε και από πολιτική και είχε και γνώσεις οικονομίας» και πρόσθεσε ότι «άρα, λοιπόν, αυτό, δημιούργησε πάρα πολλές υποψίες».
«Η αλήθεια είναι όμως ότι από όπου και αν προήλθε, αυτός που το έκανε είναι εγκληματίας» και «εγκλημάτησε σε βάρος της χώρας», σημείωσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για «παλινωδίες» σχετικά με ανακοινώσεις στελεχών της και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά.
«Και σήμερα έρχεται ο κ. Σαμαράς, να κάνει πάλι κωλοτούμπα και να ρίξει τους τόνους, βλέποντας ότι και τα spreads έπεσαν και το Χρηματιστήριο ανέβηκε και να πάει σε πιο ήπιους τόνους. Δηλαδή την ίδια ώρα μιλάμε για διαφορετικές μεταμορφώσεις», ανέφερε ο κ. Καρχιμάκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια