ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Με... προαναγγελθέντα επεισόδια σημαδεύτηκε η παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο.

Ομάδα "αγανακτισμένων" (περίπου 100 άτομα), στην οποία είχαν παρεισφρήσει και ακροδεξιά στοιχεία, αφού άρχισε η παρέλαση,...
κινήθηκε απειλητικά εναντίον της εξέδρας των επισήμων- πετώντας γιαούρτια και άλλα αντικείμενα και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα ("προδότες", κ.λπ)- αξιώνοντας την αποχώρηση τους.

Αφού επικράτησε ολιγόλεπτη αναταραχή, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η εν εξελίξει παρέλαση, από τις θέσεις των επισήμων αποχώρησε ο γγ Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Ι. Κοραντής.

Οι "αγανακτισμένοι" παρέμειναν για μερικά λεπτά στο σημείο πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των λιμενικών αρχών, καθώς επίσης ο περιφερειάρχης Γ. Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ροδίων Στ. Κουσουρνάς.

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν η παρέλαση συνεχίστηκε, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις.

Μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα", ο πρέσβης Ι. Κοραντής δήλωσε ότι περίπου 100 άτομα φώναζαν υβριστικά συνθήματα, ειδικά εναντίον των πολιτικών, σημειώνοντας ότι "μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά". Τόνισε δε ότι η ομάδα αυτή ήταν οργανωμένη.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι από τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν, χτύπησε στο μάτι ένας στρατονόμος που βρισκόταν μπροστά από τους επισήμους. Πρόσθεσε ότι αφού έγινε η επίθεση, η Αστυνομία ζήτησε από τους επισήμους να αποχωρήσουν.

Τα επεισόδια ήταν γνωστά από πριν

Σημειώνεται ότι κατά τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσαν μήνυμα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που καλούσαν τους πολίτες να εκφράσουν την οργή τους στη διάρκεια της παρέλασης.

Πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το θέμα είχε απασχολήσει την Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές της περιοχής.

Σχόλια