SEO. Τι δούλευε το 2012 και δεν δουλεύει το 2013





Ας εξετάσουμε κάποιες παραδοσιακές τακτικές προώθησης ιστοσελίδων που έδειξαν το 2012 και τώρα στην αρχή του 2013 ότι το google έχει σταματήσει να τους δίνει κάποιο ιδιαίτερο ειδικό βάρος ή ζητά κάποια αλλαγή στον τρόπο χειρισμό τους.
Επί πληρωμή ανακοινώσεις τύπου: Παραμένουν ένας καλός τρόπος επικοινωνίας και δημιουργίας backlinks. Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που το παραέκαναν και πλέον το google δείχνει να “αγνοεί”¨τις συχνές δημοσιεύσεις ακόμα και αν αυτές είναι πρωτότυπου περιεχομένου και σε διαφορετικά web sites . Μια ανακοίνωση ανά 3-4 μήνες σε διαφορετικό website κάθε φορά είναι ότι χρειάζεται.
Τα spun articles με μαζικές καταχωρήσεις καλύτερα ξεχάστε τα. Πλέον μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν
Web 2.0 Properties:Τα Web 2.0 propertiesθα χρειαστούν μεγάλη προσοχή μέσα στο 2013.Επικεντρωθείτε σε εμφανίσιμα και με ενδιαφέρον και πρωτότυπο περιεχόμενο σε δημοφιλή web 2.0 αποφεύγοντας την σαβούρα που υπάρχει στον χώρο. Χρησιμοποιείται διαφορετικούς λογαριασμούς και όχι συνέχεια τον ίδιο, κάντε σποραδικές δημοσιεύσεις και εξίσου σποραδικά να δημιουργείται και links με no optimized anchor text.
Forum/Blog Commenting: Εδώ μιλάμε για χάσιμο χρόνου. Σας μιλάω από εμπειρία γιατί ένα μεγάλο μέρος των seo προσπαθειών μου είχε επικεντρωθεί στο forum posting και στο blog commenting. Για το 2013 προσπαθήστε να δημιουργήσετε σχέσεις με ιδιοκτήτες blog για να κάνετε πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις.
Profile Links: Ξεχάστε και τα profile links για το 2013. Δεν προσέφεραν πολλά το 2012 και το ίδιο προβλέπεται για το 2013. Τα περισσότερα social media δίνουν πλέον no follow links και το μόνο που προσφέρουν είναι να αντισταθμίζουν τα do follow links σε μια βάση του 1-10 που ζητά το google. Προσωπικά διατηρώ πάντα ένα 20% no follow links για να αποφύγω τυχόν στραβή με το do follow links και να κρατώ την αναλογία στα επίπεδα που το google επιθυμεί .Τα Document sharing sites, video links ενώ είναι εύκολα λίγα έχουν να προσφέρουν σε λέξεις υψηλού ανταγωνισμού.
Social Media: Αναμένεται να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής το 2013. Όσο δυνατότερη η παρουσία σας στο facebook , στο twitter και αλλού τόσο λιγότερες οι πιθανότητες το web site σας να γίνει penalised από το google και φυσικά μια ισχυρή προώθηση για το web site σας συνολικά. Ο web designer σας μπορεί να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα καλαίσθητη και να τονώσει την εκεί παρουσία σας.


Σχόλια