Τρόποι Για Να Είναι Ο Σχεδιασμός Σας Πιο Αποδοτικός





Σαν δημιουργικοί άνθρωποι που είναι, οι σχεδιαστές έχουν την τάση να σκαλίζουν το έργο του σχεδιασμού και δεν συνειδητοποιούν πόσο χρόνο χρειάζεται να σπαταλάνε όταν παραλείπουν να αναπτύξουν συνεπείς και οργανωμένες μεθόδους εργασίας. Αν και φαίνεται να πηγαίνει ενάντια στην δημιουργική σκέψη, όταν αυτές οι συνήθειες γίνουν μέρος της ρουτίνας σας, δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό. Επιπλέον, καθεμία από αυτές τις συνήθειες έκανε την εργασία σας ταχύτερη, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Επενδύστε Στον Καλύτερο Δυνατό Εξοπλισμό

pc
Το hardware που είχαμε μόλις πριν από λίγα χρόνια είναι πιο αργό και λιγότερο αποτελεσματικό από ό, τι υπάρχει σήμερα. Είναι δύσκολο να αναγκάσετε τον εαυτό σας να το αντικαταστήσετε, αλλά αυτό είναι που σας κοστίζει ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από την χρονική του υστέρηση (lag time). Κάθε λεπτό που περιμένετε έναν αργό επεξεργαστή είναι ένα λεπτό που δεν είστε παραγωγικός, και τα λεπτά αυτά αθροίζονται. Δεδομένου ότι κάθε μία από αυτές τις ώρες είναι παραγωγικές , η επένδυση στον καλύτερο εξοπλισμό ανταποδίδει τις παραγωγικές ώρες που είστε σε θέση να διεκδικήσετε εκ νέου. Αντικαταστήστε λοιπόν το παλιό, αργό μηχάνημα με πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό (και είστε πιθανό να δείτε χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με πιο πολλές πληρωτέες ώρες).

Επενδύστε Χρόνο Για Να Μάθετε Το Λογισμικό Σας

Το λογισμικό σας είναι όπως το σφυρί για τον ξυλουργό ή το νυστέρι για τον χειρούργο. Αν δεν το γνωρίζετε άψογα, τότε δεν παράγετε έργο όσο πιο γρήγορα θα μπορούσατε. Πάρτε ένα βιβλίο σχετικά με το λογισμικό ή παρακολουθείστε σεμινάρια σχετικά με τα προγράμματα που πιστεύετε οτι θα επεξεργάζεστε σε καθημερινή βάση. Ο χρόνος που ξοδεύετε τώρα μαθαίνοντας τα εργαλεία σας, θα αυξήσει την αποδοτικότητά σας σε μεγάλο βαθμό, επιτρέποντάς σας να παράγετε πολύ περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο. Επομένως κάθε μέρα θα είναι ευκολότερη και πιο αποδοτική.

Μην Αποσπάται Η Προσοχή Σας Την Ώρα Που Εργάζεστε

avoid
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μηνύματα, το τηλέφωνο, τα σνακ – όλα αυτά είναι ωραία διαλείμματα από την εργασία, ή έτσι νομίζουμε. Αλλά αυτοί οι περισπασμοί τρώνε αργά το χρόνο μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, στερώντας μας την παραγωγικότητα μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά κάθε φορά. Στο τέλος της ημέρας, έχετε σπαταλήσει ένα, δύο, ακόμη και τρεις ώρες από το χρόνο σχεδίασης και που πιθανόν δεν μπορείτε να θυμηθείτε και πολλά γι ‘αυτό. Βγείτε απο τους λογαριασμούς των κοινωνικών σας δικτύων , απενεργοποιήστε τα μηνύματα και βάλτε το τηλέφωνο σας στο αθόρυβο, ενώ σχεδιάζετε. Δημιουργήστε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για ένα διάλειμμα, για να ελέγξετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο και τους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαχειριστείτε Τις Ώρες Εργασίας Σας Για Να Βελτιώσετε Τη Δημιουργικότητα

Αφού επισημάναμε πως οι απρογραμμάτιστοι περισπασμοί μπορεί να ροκανίσουν την παραγωγικότητά σας, είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι εξίσου επιζήμια η συνεχής έκθεση μπροστά σε μια οθόνη. Σκεφτείτε πόσες ώρες θα σχεδιάζετε κάθε μέρα, και δώστε στον εαυτό σας προγραμματισμένα, δροσιστικά διαλείμματα και κάποιο χρόνο μακριά από τον υπολογιστή. Θα βρείτε πιθανόν καλύτερες ιδέες αφού ξεκουραστείτε και χαλαρώσετε, παρά καθήμενοι πάνω από το πληκτρολόγιο σας για ανείπωτες ώρες.

Μάθετε Τρόπους Για Να Μείνετε Κινητοποιημένοι

Motivate_Yourself
Τα κίνητρα έρχονται σε διάφορες μορφές για τον καθένα, αλλά πιθανώς γνωρίζετε τι σας παρακινεί. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την ολοκλήρωση μιας φάσης ενός έργου, επιτρέποντας στον εαυτό σας μία ώρα για να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι βίντεο. Ή, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να βγείτε και να παίξετε μπάσκετ, να φάτε ένα burger supersize και πατάτες – ό, τι σας κάνει να κάτσετε κάτω και να το τελειώσετε είναι ικανό κίνητρο για την επίτευξη προόδου.

Να Είστε Δυναμικός Και Όχι Αντιδραστικός

Συχνά αφήνουμε τις προθεσμίες να υπαγορεύουν τη ζωή μας σε σημείο που καταπνίγουν εντελώς τη δημιουργικότητα, σκοτώνοντας την αποτελεσματικότητά μας. Γίνετε δυναμικοί για μεγάλες ιδέες και για τα σχέδια εργασίας. Μετά δεν θα είστε στο έλεος του πως αντιδράτε όταν σας πιέζουν οι προθεσμίες. Προχωρήστε μπροστά, και πάντα να σχεδιάζετε το μέλλον, αντί της πανικοβάλλεστε σε κάθε προθεσμία.

Διαμορφώστε Το Λογισμικό Σας Ανάλογα Με Τους Σκοπούς σας

Περίπλοκα πακέτα λογισμικού, όπως το Photoshop, μπορεί να διαμορφωθεί με σχεδόν απεριόριστους τρόπους. Πάρτε το χρόνο για να ρυθμίσετε το λογισμικό που χρησιμοποιείτε τακτικά, για τη βελτίωση της ροής εργασίας σας. Αρχικά, όπως είπαμε ξεκινήστε με το να πάρετε την εκπαίδευση που χρειάζεστε για να μάθετε καλά το λογισμικό. Μετά ρυθμίστε το λογισμικό με τον τρόπο που λειτουργεί για σας, πριν πάτε σε επόμενο σχέδιο εργασίας σας. Μόλις αυτό ρυθμιστεί σωστά, η απόδοση σας θα βελτιωθεί δραματικά. Μπορεί κάτι που χρειαζόταν δύο ή τρία κλικ τώρα να χρειάζεται μόνο ένα.

Ξεκινήστε Να Χρησιμοποιείτε Snippets

Το να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε snippets μπορεί να σας φαίνεται ότι σας επιβραδύνει, αλλά μάθετε να τα χειρίζεστε,τα snippets μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία σχεδιασμού πάρα πολύ. Δημιουργήστε τη δική σας βιβλιοθήκη από code snippets ή κάντε χρήση μιας από τις ήδη υπάρχουσες, όπως το Eric Myers CSS Reset . Όχι μόνο θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, αλλά μπορούν να κάνουν και τον κωδικό σας πιο συνεπή.

Χρησιμοποιήστε Μια Javascript Βιβλιοθήκη

javascript
Μια βιβλιοθήκη Javascript λειτουργεί περίπου σαν τα snippets για να σας εξοικονομήσει χρόνο και προσπάθεια. Η βιβλιοθήκη σας βοηθά, επίσης, γύρω από θέματα όπως οι ασυνέπειες μεταξύ των browsers. Το jQuery είναι ένα παράδειγμα, αλλά υπάρχουν και άλλα για σας να εξετάσετε. Κάθε στοιχείο στον κώδικά σας που δεν χρειάζεται να αναδημιουργήσετε σας εξοικονομεί χρόνο, αυξάνει την αποδοτικότητα, και σπαταλάτε λιγότερο από την ενέργεια που έχετε για τη δημιουργικότητα.

Οργανώστε Το Σύστημα Εργασιών Σας

To do
Αν είστε όπως οι περισσότεροι σχεδιαστές, έχετε αυτοκόλλητες σημειώσεις εδώ και εκεί, μερικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, πιθανόν κάποια μηνύματα κειμένου και ένα φορητό υπολογιστή κάπου γεμάτο άλλες σημειώσεις. Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσετε αποτελεσματικά είναι να συνδυάσετε όλες αυτές τις σημειώσεις σε ένα μόνο σημείο, και να τις κρατήσετε εκεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σημειώσεις του πελάτη και τις ιδέες σας και να τα έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Ή, αν λειτουργεί καλύτερα για σας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις σημειώσεις σε ένα υπολογιστικό φύλλο ή ακόμα και σε ένα έγγραφο. Το σημαντικό είναι να τις έχετε όλες κάπου συγκεντρωμένες, όπου να μπορείτε να δείτε όλα όσα χρειάζεστε να θυμάστε κατευθείαν.
Η εφαρμογή ορισμένων από αυτές τις τεχνικές για την αποδοτικότητα μπορεί να φαίνεται ότι σας επιβραδύνουν αρχικά. Αλλά μακροπρόθεσμα, το καθένα από αυτά θα εργαστούν από κοινού για να σας κάνει πιο γρήγορο, πιο αποτελεσματικό, και αναπόφευκτα, ένα καλύτερο σχεδιαστή.

Σχόλια