Πέφτουν οι υπογραφές για τα τουρκικά ελικόπτερα Sikorsky

black-hawk-10

Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη συμπαραγωγή 109 ελικοπτέρων της αμερικανικής εταιρίας Sikorsky για λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χουριέτ».

Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων γενικών καθηκόντων αναμένεται να γίνουν το 2018.


Αντισυμβαλλόμενος της αμερικανικής εταιρίας θα είναι το υφυπουργείο Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM), ο υπεύθυνος και για τις εξοπλιστικές προμήθειες τουρκικός οργανισμός.

Από τουρκικής πλευράς στο πρόγραμμα συμπαραγωγής θα εμπλακεί η Turkish Aerospace Industries (TAI).

Τα ελικόπτερα θα παραλάβουν το τουρκικό Ναυτικό και οι χερσαίες δυνάμεις της χώρας, καθώς επίσης και η διοίκηση ειδικών δυνάμεων. Δεν αποκλείεται η επέκταση του συμβολαίου για την κατασκευή ελικοπτέρων για φορείς του τουρκικού κράτους επιφορτισμένους με την πολιτική προστασία και όχι μόνο.

Η επικράτηση της Sikorsky στον σχετικό τουρκικό διαγωνισμό όπου πρότεινε το T-70, την τουρκική εκδοχή του S-70 Black Hawk International, επικυρώθηκε το 2011, καθώς η εταιρία επικράτησε της ιταλο-βρετανικής AgustaWestland που πρότεινε το TUHP 149, την τουρκική έκδοση του καινούργιου A-149.

defence-point.gr

Σχόλια