Περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Γερμανία!!!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος προειδοποίησε πως περίπου 200 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στη Γερμανία από Ιράκ και Συρία.
 
Μιλώντας στο περιοδικό Spiegel, ο Μάασεν δήλωσε ότι ο κίνδυνος επιθέσεων στην Ευρώπη είναι ακόμα μεγαλύτερος. 
 
«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα είμαστε στο στόχαστρο τρομοκρατών και πρέπει να προσαρμοστούμε», είπε ο Μάασεν προσθέτοντας πως τουλάχιστον οι 70 από όσους έχουν επιστρέψει είναι ύποπτοι για σοβαρά εγκλήματα και εγκλήματα πολέμου.
 
Ωστόσο, επισήμανε πως είναι δύσκολος και «σχεδόν απίθανος» ο διαρκής έλεγχος, προειδοποιώντας ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στην πρόβλεψη τρομοκρατικών επιθέσεων, αν και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ειδικά σχέδια επίθεσης. 
 
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας εξήγησε ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Δύση σκορπώντας τον τρόμο και τον φόβο μέσω των επιθέσεών τους, ενώ επιθυμούν να εδραιώσουν την ιδεολογία τους στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
 
Όλα αυτά, ενώ αμφότερες οι τρομοκρατικές οργανώσεις ζητούν επίδοξους μαχητές που θα είναι πρόθυμοι να εξαπολύσουν φονικές επιθέσεις.
 
Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Tagesschau.de αναφέρει πως από τους 600 Γερμανούς υπηκόους που έχουν μεταβεί σε Συρία και Ιράκ, οι 70 θεωρούνται νεκροί καθώς λέγεται πως έγιναν καμικάζι, ενώ τον περασμένο μήνα η γερμανική κυβέρνηση υπολόγιζε στους 120 τους μαχητές που έχουν επιστρέψει σε γερμανικό έδαφος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια