ΚΥΣΕΑ και κρίσεις της ηγεσίας των ΕΔ: Δύο μένουν δύο φεύγουν - Έκπληξη η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ!!!

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις της ηγεσίας των ΕΔ με δύο αποστρατείες και δύο θέσεις όπου διατηρούνται οι Αρχηγοί σε αυτές δηλαδή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και του Αρχηγού ΓΕΝ με τον Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. .
Πιο συγκεκριμένα αποστρατεύεται ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και τη θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Τελλίδης Βασίλειος.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ.
Να σημειωθεί πως η αποστρατεία του Αρχηγού ΓΕΣ Χρίστου Μανωλά οφείλεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με την περσινή  επιλογή του η οποία είχε να κάνει με περισσότερο με κομματικά παρά με επιχειρησιακά κριτήρια.
Στο ΠΝ διατηρείται ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ μέχρι την αποστρατεία του Μ. Κωσταράκου τον ερχόμενο Νοέμβριο όπου και θα αναλάβει τα καθήκοντα του νέου Α/ΓΕΕΘΑ.
Στην ΠΑ αποστρατεύεται ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και στην θέση του τοποθετείται ο μέχρι πρότινος Διοικητής ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης.
Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.
Η αποστρατεία του Α/ΓΕΑ οφείλεται σε θέματα  και λάθος χειρισμούς που του καταμαρτυρούσε το defencenet.gr ενώ πέρυσι είχε έλθει σε σφοδρή ρήξη και με τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο που παραλίγο να του είχε στοιχίσει τότε τη θέση του.
Παράλληλα και όπως γνώριζαν  άπαντες όσοι έχουν αντίληψη του στρατιωτικού ρεπορτάζ τουλάχιστον ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παραμένει στη θέση του μέχρι τον Νοέμβριο όπου και αναλαμβάνει καθήκοντα του επικεφαλής της στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ.
Η επιλογή για παραμονή στη θέση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν μια απόλυτη λογική εξέλιξη και με αυτή δικαιώνεται το γεγονός ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στις ΕΔ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια