Δείτε πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας όταν είστε όλη την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη!!!

Είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Υπολογιστής, τηλεόραση, tablet, smartphone. Πλέον η καθημερινότητα του ανθρώπου είναι μπροστά σε μία οθόνη. Τα μάτια όμως... διαμαρτύρονται.
 
Ιδιαίτερα όσοι εργάζονται μπροστά σε έναν υπολογιστή αναγνωρίζουν εύκολα τα συμπτώματα. Τα βιώνουν κάθε απόγευμα, όταν ήδη έχουν καταγράψει αρκετές ώρες μπροστά στην οθόνη. Θολή όραση, ενοχλήσεις, κούραση, πονοκέφαλος. Είναι μία από τις ασθένειες της εποχής.
 
Υπάρχουν όμως τρόποι να προστατευθούν τα μάτια από τις παρενέργειες που έχει η... κυριαρχία της οθόνης στη ζωή μας και το Business Insider παρουσίασε τέσσερις από αυτές.
 
Μεγαλώστε το κείμενο
Το να κοιτάτε ένα μικρό κείμενο μπορεί να σας κάνει να αλληθωρίσετε και να φέρετε το πρόσωπό σας πιο κοντά στην οθόνη, κάτι που οδηγεί σε κούραση και πονοκεφάλους ανάμεσα σε άλλα. Οπότε μεγαλώστε τη γραμματοσειρά και τη χρωματική αντίθεση για να μπορείτε να διαβάζετε πιο εύκολα.
 
Ανοιγοκλείστε τα μάτια
Οταν κοιτάζουμε μία οθόνη ξεχνάμε να ανοιγοκλείσουμε τα μάτια, κάτι που τα ξηραίνει. Είναι δύσκολο να το θυμάται κανείς, αλλά προσπαθήστε να το κάνετε. Οι σταγόνες είναι μία άλλη απλή και χρήσιμη λύση για να μην ξηραίνονται τα μάτια.
 
Προσαρμόστε τη φωτεινότητα  
Η αντηλιά στην οθόνη μπορεί να προκαλέσει κόπωση στα μάτια και πονοκεφάλους. Προσαρμόστε τη φωτεινότητα ώστε να εμποδίσετε τις αντανακλάσεις στην οθόνη σας ή μπορείτε να βάλετε ένα ειδικό φίλτρο.
 
Ο κανόνας 20-20
Μετά από 20 λεπτά δουλειάς, κάντε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα κοιτάζοντας κάτι που βρίσκεται έξι μέτρα μακριά. Τα μάτια σας έχουν μύες που τα βοηθούν να κινούνται και να εστιάσουν σε διαφορετικά αντικείμενα. Ομως, αν κοιτάζουμε μία οθόνη, στην ίδια απόσταση, για ώρες, αυτοί οι μύες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν όταν τους κινούμε ξανά.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια