Αποκαλύψεις στη δίκη Παπακωνσταντίνου: Το ΣΔΟΕ είχε ελέγξει μόνο... 30 ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ!!!

Επί τρία ολόκληρα χρόνια οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΣΔΟΕ έχουν καταφέρει να ελέγξουν 30 από τους.... 2062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. Και οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έχουν ακόμη καταλογίσει τα τυχόν πρόστιμα που έχουν προκύψει από μη φορολογητέα ύλη των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 
Παράλληλα, η χώρα αιμορραγεί, ζητώντας ενέσεις ρευστότητας, ενώ από το 2009 η πάταξη τη φοροδιαφυγής παραμένει προεκλογική υπόσχεση όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα....
 
Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα της πρώτης ημέρας της διαδικασίας στη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Ειδικού Δικαστηρίου για δύο κακουργήματα.
 
Μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ, το οποίο με το πόρισμά του έδειξε για τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου μη φορολογητέα ύλη ύψους 6.000.000 ευρώ, στο οποίο ο αναλογούν φόρος είναι-σύμφωνα με το κατηγορητήριο-1.930.000 ευρώ, φύλλα καταλογισμού δεν έχουν γίνει ακόμη από τις αρμόδιες ΔΟΥ.
 
Η ζημία που αναφέρεται στο κατηγορητήριο ότι απειλήθηκε από την απόπειρα απιστίας του πρώην υπουργού δεν έχει ακόμη καταλογιστεί, κλονίζοντας το κατηγορητήριο και ενισχύοντας την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου.
 
«Σήμερα ή αύριο θα τους κοινοποιήσουμε τις διαπιστώσεις μας μετά τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ, είπε ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου Δημ. Μασσίνας, ο οποίος έλεγξε όλα τα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας ότι ο φόρος που κατά την άποψή του αναλογεί στο οικογενειακό τους εισόδημα την 15ετία που ερευνήθηκε αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ!
 
Ωστόσο, όπως είπε, 20 ημέρες μετά την κοινοποίηση των συμπερασμάτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προβάλλουν τις αντιρρήσεις τους και εάν δικαιολογούν τα εισοδήματά τους, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά....
 
«Αν δεν υπήρχε αυτή η λίστα θα ελέγχονταν αυτά τα πρόσωπα;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Νίκος Πάσσος προσπαθώντας και ο ίδιος να κατανοήσει την τόσο μεγάλη καθυστέρηση που επέδειξαν οι μηχανισμοί και δεν κατάφεραν ακόμη να καταλήξουν ούτε καν στο πρόστιμο που θα πρέπει να καταλογίσουν στους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
 
«Αν υπήρχαν άλλα ερεθίσματα, ενδεχομένως και να τους ελέγχαμε», είπε το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ Παν. Μαντούβαλος.
 
«Ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία, ψάχναμε σε βάθος 15ετίας. Δεν έχουμε τόσο εξειδικευμένο προσωπικό», είπε ο κ. Μασσίνας αναζητώντας άλλοθι. Για τους συνηγόρους του πρώην υπουργού, το κατηγορητήριο έχει κενά, ενώ οι κατηγορίες αλληλοσυγκρούονται και αυτό θα διαφανεί στη διαδικασία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σχόλια