ISIS: Μια τρομοκρατική επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!!!

Το ISIS, αποτελεί πλέον ίσως την μεγαλύτερη απειλή για σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, αφού στόχος των μελών του "ισλαμικού κράτους", είναι να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες από οποιοδήποτε κράτος, απλώνοντας τα πλοκάμια τους όλο και πιο βαθιά με την βοήθεια και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Πως όμως καταφέρνει να επιβιώσει αυτή η τρομοκρατική οργάνωση και από ποιόν χρηματοδοτείται; Ειδικοί αναλυτές θεωρούν πως το κυριότερο έσοδο του ισλαμικού κράτους είναι η εκμετάλλευση και πώληση τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου, σε τμήματα της Μ. ανατολής, με κυριότερο αγοραστή τους κατοίκους των νοτίων τμημάτων της Τουρκίας, που συνορεύουν με τη Συρία.
 
Εκτιμάται πως περίπου ένα με δύο εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, μπαίνουν στο "ταμείο" του ISIS, από την παραγωγή και πώληση 44.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από πετρελαιοπηγές που ελέγχει στην Συρία και άλλα 4.000 βαρέλια από περιοχές του Ιράκ που βρίσκονται υπό την κατοχή των τζιχαντιστών.
 
Συνολικά οι αναλυτές εκτιμούν ότι σχεδόν 6 εκατομμύρια κάτοικοι αποτελούν τους μόνιμους "πελάτες" των τζιχαντιστών αυτήν την περίοδο για την προμήθεια πετρελαίου.
 
Η δεύτερη μεγάλη πηγή χρηματοδότησης του ISIS, προέρχεται από τα λύτρα που καταβάλλονται προκειμένω να αφεθούν ελεύθεροι όσοι αιχμαλωτίζονται από τους τζιχαντιστές για να μην έχουν το φρικτό τέλος που όλοι έχουμε γνωρίσει μέσα από τις αποτρόπαιες πράξεις τους.
 
Υπολογίζεται πως το ISIS, μέσα και από την συνεργασία του με τη Αλ Κάιντα, έχει συγκεντρώσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια μόνο από λύτρα τα τελευταία οχτώ χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας σουηδικής εταιρείας, που κατέβαλε 70.000 δολάρια στους τζιχαντιστές για να απελευθερώσουν ένα στέλεχος της, που τον κρατούσαν όμηρο!
 
Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως μέλη του ISIS, ζητούσαν πρόσφατα από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας το ποσό των 200.000.000 δολαρίων, για αφήσουν ελεύθερους τους δύο Ιάπωνες πολίτες. Η κυβέρνηση αρνήθηκε και οι τζιχαντιστές δολοφόνησαν τους δύο άτυχους άντρες.
 
Η τρίτη πηγή χρηματοδότησης των τζιχαντιστών προκύπτει από τις ληστείες τραπεζών. Ομάδες του ISIS, έχουν κάνει επιδρομές σε αρκετές τράπεζες, ιδιαίτερα στη Μοσούλη , με συνολική λεία που ενδέχεται να προσεγγίζει και τα 500 εκατ. δολάρια!
 
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αναφορές, περί δημιουργίας μέχρι και νέου νομίσματος, που θα προέλθει από το επονομαζόμενο Χρηματοοικονομικό σύστημα του ισλαμικού κράτους, το οποίο σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του ISIS, θα απομακρύνει τους Μουσουλμάνους από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, το οποίο κρύβει "σατανικές προθέσεις"!
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σχόλια