Η Αλβανία εξοβέλισε τα Ελληνικά από Εκπαίδευση-Δημόσια Διοίκηση!!!

Δεν υπάρχει διεθνής σύμβαση που να αφορά τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, την οποία δεν έχει καταστρατηγήσει η Αλβανία! Τελευταίο παράδειγμα, η χρήση της Μητρικής γλώσσας των Ομογενών.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ»- με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας που έχει οριστεί η 21η Φεβρουαρίου-  το Αλβανικό κράτος υπέγραψε μεν, τις «ξέγραψε» δε, τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των μειονοτικών γλωσσών. «Η χρήση της μητρικής μας γλώσσας όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες συμβάσεις, αλλά πολλές φορές διώκεται άμεσα με την ανοχή του κράτους. Αποκορύφωμα αυτής της δίωξης ήταν το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα στις 13 Αυγούστου 2010», σημειώνει η «ΟΜΟΝΟΙΑ».
Η Οργάνωση της Εθνικής Μειονότητας αναφέρει σειρά παραδειγμάτων, με τα οποία στοιχειοθετείται η Αλβανική σταθερή πολιτική γραμμή εναντίωσης στη χρήση της Ελληνικής γλώσσας:
«Η χρήση των Ελληνικών στην εκπαίδευση της ΕΕΜ στην Αλβανία, είναι πολύ περιορισμένη σε σχέση με τα προβλεπόμενα. Στη Δημόσια Διοίκηση ανύπαρκτη, ενώ οι ελάχιστες πινακίδες στα Ελληνικά παραμένουν για χρόνια μουντζουρουμένες, για να μας θυμίζουν το άγριο περιβάλλον στο οποίο επιβιώνει».
Καταλήγοντας η «ΟΜΟΝΟΙΑ» απευθύνει έκκληση προς την Αλβανική Κυβέρνηση για την κατάρτιση «Νόμου για τις Μειονότητες» στον οποίο θα προβλέπεται με σαφήνεια η χρήση της μητρικής γλώσσας, να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της και παράλληλα να καλλιεργήσει κλίμα ειρηνικής συμβίωσης της πλειοψηφίας με τις μειονότητες.
http://aftonomi.gr
Σχόλια