Άρχισε η εκκένωση του Κέντρου Κράτησης της Αμυγδαλέζας!!!

Άρχισε από την περασμένη Παρασκευή η απομάκρυνση των παράνομων αλλοδαπών από το Κέντρο Κράτησης τηςΑμυγδαλέζας, με στόχο να κλείσει εντός περίπου 100 ημερών το κέντρο, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι 20 αλλοδαποί, ενώ σήμερα αφέθηκαν άλλοι 30. Ήδη από τους 1.080 κρατούμενους που υπήρχαν στην Αμυγδαλέζα έχουν απομείνει 980 και αυτό θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση.
Όπως διευκρινίστηκε από στέλεχος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης του κέντρου, σε πρώτη φάση αφήνονται ελεύθεροι οι αιτούντες άσυλο, αφού μελετούνται οι φάκελοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι ανήλικοι και άλλες ευπαθείς ομάδες καθώς και οι έχοντες συμπληρώσει έξι μήνες κράτησης.
Το ζήτημα που απασχολεί την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ είναι τι θα γίνει κυρίως με τους ανήλικους, οι οποίοι θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, γι΄ αυτό και γίνονται συνεννοήσεις με όλους τους φορείς, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Σε ότι αφορά την απελευθέρωση των κρατουμένων, εκτός αυτών που θα φιλοξενούνται σε ανοιχτές δομές, θα πρέπει να δηλώνουν τόπο κατοικίας, ενώ θα μπουν περιοριστικοί όροι, όπως το να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα σε αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στα τμήματα αλλοδαπών της περιοχής τους.
Διευκρινίζεται ακόμα ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι κρατούνται για ποινικά αδικήματα και είναι υπό απέλαση.
http://www.makeleio.gr
Σχόλια