Αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Βουλης: Να έρχονται στις ψηφοφορίες οι φυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ!!!

Σε μια κίνηση με ύψιστο συμβολισμό για την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στο κοινοβούλιο προχώρησε πριν λίγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.
Πιο συγκεκριμένα και ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία.
Ο λόγος ήταν, όπως ανέφερε η ίδια, πως απέστειλε αίτημα στον εισαγγελέα για να δώσει άδεια και να παραβρεθούν στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε.
Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι επιθυμία της είναι να συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές σε αυτές τις διαδικασίες και ότι θα υποβάλει εκ νέου αίτημα.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημειώνοντας ότι «Το Προεδρίο της Βουλής δεν αποφασίζει, αλλά μόνο εισηγείται. Ανοίγετε ένα κακό προηγούμενο».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ανέφερε ότι «Ανοίγουμε κερκόπορτα με αυτή την ιστορία. Θα πρέπει σε κάθε ψηφοφορία να τους καλούμε και εφόσον δεν υπάρχει άδεια θα πρέπει να αναβάλουμε τις διαδικασίες».
Εκτός από την αντίδραση της ΝΔ η οποία ήταν ούτος ή άλλως αναμενόμενη, η πρόεδρος της Βουλής με την ακύρωση της διαδικασίας ψηφοφορίας και την επανακατάθεση του αιτήματος στην εισαγγελία για την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ στη Βουλή ουσιαστικά στέλνει αίτημα για έμμεση «εισήγηση» προς την εισαγγελία ότι δεν μπορούν να απέχουν  δημοκρατικά εκλεγμένου αντιπρόσωποι του λαού από τη λειτουργία του κοινοβουλίου, ισοπεδώνοντας παράλληλα τη φασιστική συμπαιγνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δικαστικών κύκλων σε βάρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια