Ιταλός οικονομολόγος: «Χάρη στην Ελλάδα η Ευρώπη εγκαταλείπει τη λιτότητα»

Χάρη στην Ελλάδα, η Ευρώπη εγκαταλείπει τον μυθολογικό μονόκερο της λιτότητας, όπως γράφει σε σημερινή του ανάλυση στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο, ο ιταλός οικονομολόγος Τζούλιο Σαπέλι.
«Οι Γερμανοί, και στη διαπραγμάτευση αυτή, δεν δίστασαν να φορέσουν αμέσως το προσωπείο του μονόκερου και να στείλουν αμέσως το τελεσίγραφο: ισχύουν οι συμφωνίες με την τρόικα» προσθέτει ο Τζ. Σαπέλι, σύμφωνα με τον οποίο «το παλιό αυτό προσωπείο αποσυντίθεται, ο κύκλος ζωής του έχει τελειώσει».
Σύμφωνα με τον Ιταλό οικονομολόγο και κοινωνιολόγο αυτό αποδεικνύεται από το ότι «παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Ευρώπη, το ΔΝΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναγκάσθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα τέσσερις επιπλέον μήνες για να επεξεργασθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η δε ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που δεν είναι εκείνες που ευχόταν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε». Η ελληνική κυβέρνηση έχει στο νου της «κάθε άλλο παρά ένα σχέδιο αιματηρών θυσιών και περικοπών, όπως θα ήθελε ο μονόκερος» σημειώνει ο Τζ. Σαπέλι.
Τέλος, σημειώνει ότι έχει σημασία το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης αυτής, που φέρνει μια «ουσιαστική αλλαγή στις σχέσεις ανάμεσα σε οικονομικό και πολιτικό κύκλο στην Ευρώπη» διότι «μέχρι την ελληνική εξέγερση, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, ο πολιτικός κύκλος δεν υπήρχε, είχε παγώσει από τον οικονομικό και από τη στήριξη της γερμανικής τεχνοκρατικής ολιγαρχίας».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια