Ρότσιλντ: Ο άνθρωπος που δάνειζε κράτη!!!

Το όνομα του Εβραίου Μαύερ Άμσελ δεν λέει τίποτα. Το όνομα Ροθτσάιλντ είναι θρυλικό, λέω για το όνομα Ρότσιλντ όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα.
Είναι το όνομα που περισσότερο από κάθε άλλο έχει ταυτιστεί με το χρήμα. Μέχρι που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι την Ιστορία της Ευρώπης τους τελευταίους αιώνες την έγραψε, την επηρέασε ο τραπεζικός οίκος Rothschild.
Φοβερά πράγματα. Πόλεμοι γινόντουσαν και οι Ροθτσάιλντ χρηματοδοτούσαν και τους δυο αντιπάλους. Δεν τους ενδιέφερε τίποτα άλλο παρά το κέρδος. Το χρήμα τους να γεννάει κι άλλο χρήμα. Και έπαιζαν με βασιλιάδες και κράτη. Όλοι οι εξουσιαστές να εξαρτώνται από τους Ροθτσάιλντ, από τα πακέτα τους.
Στις 23 Φεβρουαρίου, του 1743, γεννήθηκε στην Φραγκφούρτη ο γενάρχης των Ρόθτσάιλντ, ο Μάυερ Άμσελ, γιος ενός μικρέμπορου που γρήγορα έγινε ορφανός και στα 12 του χρόνια προσελήφθη σα μαθητευόμενος σε τράπεζα.
Αυτός ο φοβερός τύπος έγινε σαράφης, εξαργύρωνε ξένα νομίσματα και στο κατάστημα που άνοιξε έβαλε επιγραφή Roth Schild, δηλαδή “Ερυθρά Ασπίς”.
Να, πως προέκυψε το Rothschild, το όνομα του τραπεζομεσίτη στο πριγκηπάτο της Έσσης, το 1812. Προηγουμένως ο δαιμόνιος αυτός άνθρωπος είναι ο πρώτος ιδιώτης στην Ιστορία που έδωσε κρατικό δάνειο σε μια χώρα, στη Δανία.
Αυτή ήταν η αρχή. Στη συνέχεια το έκανε σύστημα, δάνειζε συνεχώς κράτη και με τα δάνεια έπαιζε μόνος του στην Ευρώπη. Χωρίς αντίπαλο.
Ο Μάυερ Άμσελ είχε 5 γιους και 5 κόρες και όλοι οι γάμοι των παιδιών του Εβραίου έγιναν με σκοπιμότητα να μη χαθεί η οικονομική τους ισχύς. Τα παιδιά στο σόι παντρευόντουσαν μεταξύ τους! Μη μπει ξένος στην οικογένεια.
Το πιο μεγάλο μυαλό ήταν ο τρίτος γιος, ο Νάθαν. Η φυσιογνωμία. Στήνει το στρατηγείο του στο Λονδίνο. Ο άνθρωπος που επηρέαζε σκόπιμα την πτώση και την άνοδο του χρηματιστηρίου κάθε μέρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σχόλια