EKTAKTO: "Κύματα" λαθρομεταναστών κατέκλυσαν σήμερα ξαφνικά το Ανατολικό Αιγαίο

300 ΛΑΘΡΟ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ - 30.000 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ


"Κύματα" λαθρομεταναστών κατέκλυσαν σήμερα το Ανατολικό Αιγαίο: Περί τα 300 άτομα μεταφέρθηκαν εντελώς ανενόχλητα από τις ελληνικές αρχές στο έδαφος της χώρας.
Οι Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές "έσπρωξαν" στη χώρα εκατοντάδες Πακιστανιύς, Ιρακινούς, Σύρους κλπ. για τους οποίους πληρώθηκαν μέχρι και 6.000 δολάρια το άτομο!
Υπολογίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι 30.000 λάθρομετανάστες περιμένουν στις τουρκικές ακτές έτοιμοι να ... αποπλεύσουν για Ελλάδας τους επόμενους τρεις μήνες.
Πενήντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής λίγα μέτρα από την ακτή..
Είκοσι εντοπίστηκαν το πρωί στο οδικό δίκτυο Καμαριώτισσας-Θερμά στη Σαμοθράκη, ενώ άλλοι 27 συνελήφθησαν, επίσης το πρωί, στα Μιστεγνά Λέσβου.
Σαράντα λάθρο έγιναν αντιληπτοί το πρωί στην περιοχή Αλυκές στις Οινούσσες Χίου, από πλωτό του Λιμενικού που εκτελούσε περιπολία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2015».
Στο μεταξύ, στη διάσωση 29 ατόμων προχώρησαν το πρωί οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Ναυαγοσωστικό τούς εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία στη θέα του περιπολικού σκάφους έσκισαν.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού περισυνέλεξε από τη θάλασσα τους παράνομους μετανάστες και τους παρέδωσε στην τοπική στρατιωτική φρουρά, όπου και κρατούνται μέχρι να μεταφερθούν στη Λέρο.
Αλλοι 27 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου.
Πλωτό περιπολικό, που ενημερώθηκε από το τοπικό στρατιωτικό παρατηρητήριο, τους εντόπισε σε φουκσωτό το οποίο στη θέα των λιμενικών το έσκισαν με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα και να μεταφερθούν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και τυπικά συνελήφθησαν.
Ακόμα 45 λάθρο πιάστηκαν το πρωί στη Σάμο πλωτό του Λιμενικού, που ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου σε δυσχερή θέση στα βορειοανατολικά του νησιού. Το πλήρωμά του τα περισυνέλεξε και τα μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
Aλλους έξι παράνομους μετανάστες βρήκε, σε φουσκωτό χωρίς μηχανή, περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Λάμνας Λέσβου. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήθυμνας όπου και συνελήφθησαν και ενώ είχαν βυθίσει την βάρκα
Τριάντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, και στην περιοχή Κάπη Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

ΠΗΓΗ
Σχόλια