ΒΙΝΤΕΟ - Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Πως μπορούμε να σταματήσουμε τους σφαγείς της ISIS; Να τους βρούμε δουλειές!"

Κι όμως αυτό είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Marie Harf στον τηλεπαρουσιαστή Chris Matthews:
 
«… Σκοτώνουμε αρκετούς από αυτούς… όπως και οι Αιγύπτιοι και οι Ιορδανοί.. Αλλά δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο σκοτώνοντάς τους…. Χρειαζόμαστε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να πάμε στις βασικές αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους να ενταχθούν σε αυτές τις ομάδες, είτε πρόκειται για την έλλειψη ευκαιριών για την απασχόληση, είτε...»
 
Ο Matthews την σταμάτησε αμέσως:
 
"Δεν πρόκειται να είμαστε σε θέση να το σταματήσουμε αυτό στη διάρκεια αυτής της ζωής ή πενήντα ζωών. Πάντα θα υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι. Πάντα θα υπάρχουν φτωχοί μουσουλμάνοι, και εφ’ όσον πάντα θα υπάρχουν φτωχοί μουσουλμάνοι, θα ακούν την σάλπιγγα να τους καλεί και θα πηγαίνουν εκεί. Δεν μπορούμε να το σταματήσουμε αυτό, μπορούμε;"
 
 
Ορισμένα από τα ειρωνικά σχόλια που ακολούθησαν την απίστευτη δήλωση
 
«Κανείς δεν μπορεί να νικήσει έναν εχθρό, σκοτώνοντας τον. Μόνο μέσω μιας αμειβόμενης απασχόλησης μπορεί αυτός να ηττηθεί πραγματικά». - Sun Tzu: Η Τέχνη του Πολέμου, κατά πάσα πιθανότητα.
 
«Κάποιος πρέπει να ρωτήσει την Marie Harf γιατί ό Οσάμα Μπιν Λάντεν, ένας πολυεκατομμυριούχος, έγινε τρομοκράτης».
 
«Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ISIS χρειάζεται θέσεις εργασίας. Το πρόβλημα είναι ότι η Marie Harf έχει μια».
 
«Η ανεργία στην Γερμανία μειώθηκε από 30% το 1932 σε κάτω από 5% το 1938. Αυτό που ακολούθησε ήταν η ειρήνη στην εποχή μας .... Μάλλον, για περίμενε...»

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
Σχόλια