Φιλιά και καρδούλες έξω από την Καγκελαρία για τον Α.Τσίπρα - «Η Γερμανία αγαπά την Ελλάδα» το κυρίαρχο σύνθημα (εικόνες)

Με πανό που απεικόνιζαν επάνω καρδιές, με νησιώτικα τραγούδια και κλαρίνα 250 πολίτες, Γερμανοί και Έλληνες, συγκεντρώθηκαν χθες, λίγο πριν από την είσοδο του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.
Το πλήθος κρατούσε πανό που έγραφαν συνθήματα στην ελληνική, την γερμανική και την αγγλική γλώσσα, όπως: «Η Γερμανία αγαπά την Ελλάδα», «Βρείτε μαζί μια λύση», οικογένειες κρατιούνταν από το χέρι για να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και ένα ζευγάρι, ένας Έλληνας και μια Γερμανίδα, πραγματοποίησαν μαραθώνιο φιλιού, σε μια συγκινητική συμβολική πράξη, που ζητά την αλληλεγγύη και την συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας.
Οι συγκεντρωμένοι πολίτες επέδωσαν ψήφισμα, που έχουν υπογράψει 135.000 άτομα, το οποίο έγραφε:
«Για χρόνια τώρα απλοί πολίτες και απ΄τις δύο χώρες πληρώνουμε την κρίση που δημιούργησε μια διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ελίτ. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο λαών δεν επωφελούν κανέναν άλλο παρά μόνο τους ισχυρούς που συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες μας. Τα μέλη του Avaaz στο Βερολίνο έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα – τα πράγματα που μας ενώνουν ως ανθρώπους είναι πιο δυνατά από αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν. Δεν ζητάμε συμβιβασμούς – αλλά συνεργασία και βήματα προόδου για να βρεθεί λύση».
Το Avaaz είναι μια διεθνής οργάνωση που απαριθμεί 41 εκατ. μέλη και στηρίζει δράσεις για να ακούγεται η φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στην Καγκελαρία και ευχαρίστησε τους πολίτες, που διαδήλωναν ειρηνικά υπέρ της χώρας μας, ενώ αργότερα ανάρτησε και σχετικές φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σχόλια