Ο Ερντογάν εξαπολύει πογκρόμ κατά των Κούρδων ψευδόμενος ότι πολεμά το ISIS.

Η προηγούμενη είδηση ότι η Τουρκία αποφάσισε ξαφνικά να… πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μας ξάφνιασε.

Και αυτό γιατί, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Τουρκία και συγκεκριμένα το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος αλλά και την Αλ Κάιντα, δηλαδή έχει «νταλαβέρια» με όλη τη «βεντάλια» των τζιχαντιστών.
Η Τουρκία του Ερντογάν είναι η χώρα που υποστήριξε και εξόπλισε τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, αποσκοπώντας στην ανατροπή του προέδρου της Συρίας Άσαντ και στη μετατροπή της Συρίας σε προτεκτοράτο της.
Δεκάδες χιλιάδες ξένοι εθελοντές τζιχαντιστές εισήλθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας, ενώ φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν φορτία με όπλα, ακόμα και τανκς, να περνάνε τα τουρκικά σύνορα και να παραδίδονται στους τζιχαντιστές έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του διαδικτύου.
Ο ίδιος ο Ερντογάν έκανε τα πάντα ώστε το Ισλαμικό Κράτος να νικήσει τους Κούρδους αριστερούς αντάρτες του YPG/YPJ στη βόρεια Συρία και δημοσίως δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του όταν οι Κούρδοι νικούσαν το Ισλαμικό Κράτος. Τι συνέβη τώρα, λοιπόν, και η Τουρκία ξεκίνησε πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος;
Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι «απαντά» στη σφαγή που προκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Σουρούτς, με περισσότερους από 30 νεκρούς και 100 τραυματίες.
Ωστόσο, τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας ήταν Κούρδοι αριστεροί πατριώτες και μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας. Με άλλα λόγια, η επίθεση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών είχε στόχο τους εχθρούς του Ερντογάν και δεν νομίζουμε ο σουλτάνος της Άγκυρας να στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα.
Σχόλια