Ν.Τραμπ για Συρία: "Να αφήσουμε τη Ρωσία να "καθαρίσει" τους ισλαμιστές - Δεν θέλω ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο"

του Βασίλη Καπούλα
Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τράμπ και υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, σκιαγράφησε την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ αν κερδίσει τις εκλογές με αφορμή την ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία. Ο Ν.Τραμπ ουσιαστικά τόνισε πως ήρθε η ώρα για "αμερικανικό απομονωτισμό", ο πόλεμος στην Συρία δεν τους αφορά και καλό θα ήταν να αφήσουν την Ρωσία να εξολοθρεύσει τους ισλαμιστές αν δεν θέλουν να ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!
 
"Ξοδεύτικαν τρισ. δολάρια, ήμουν κατά του πολέμου στο Ιράκ, δεν πρόκειται αν στείλω αμερικανικά στρατεύματα" είπε ο Ν.Τραμπ αυτοί που θέλουν να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο πόλεμο ας μου κάνουν τη...χάρη να μην εμπλακούν!
 
Συγκεκριμένα, ο Donald Trump κατά τη διάρκεια πενηντάλεπτης ομιλίας του κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς προεδρικούς αναταγωνιστές ότι θέλουν "να ξεκινήσουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στη Συρία" και πρότεινε οι ΗΠΑ να αφήσουν την Ρωσία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!
 
Ο Ν.Τραμπ ο οποίος πρόσφατα έγινε δέκτης σφοδρής κριτικής για τις θέσεις του στην εξωτερική πολιτική, είπε ότι η έλειψη λεπτομερειών είναι σκόπιμη και στρατηγική ενώ τόνισε πως οι Ρεπουμπλικανοί που μοιράζονται τα στρατηγικά τους σχέδια εξωτερικής πολιτικής είναι "τρελοί"
 
"Γνωρίζετε ότι  έχω σοβαρές πιθανότητες να κερδίσω είπε ο Τραμπ σε ένα ευδιάθετο πλήθος αρκετών χιλιάδων. "Δεν θέλω να πως "λοιπόν, αν ήμουν Πρόεδρος θα έκανα αυτό, θα πήγαινα εκεί, θα επιτιθόμουν εδώ, δεν θα πήγαινα..Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Δεν θέλω αυτοί να γνωρίζουν τι σκέφτομαι..Θέλω οι άνθρωποι να μαντεύουν, δεν θέλω οι άνθρωποι να υπολογίζουν, δεν θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν τα σχέδια μου.Έχω σχέδια.
 
Ο Ν.Τράμπ  χρησιμοποίησε μια "παιδιάστικη φωνή" για να αντιγράψει αυτούς που αμφισβητούν το βάθος της παγκόσμιας εμπειρίας του. Μετά με μια σοβαρή φωνή μιμήθηκε κοροιδεύοντας τους αντιπάλους του που παρέχουν λεπτομέρειες: "Αν ήμουν Πρόεδρος θα είχα στείλει τον Έκτο Στόλο, θα επιτεθώ στη Ρωσία και στη Συρία".
 
"Αυτό που λένε, είπε ο Τράμπ είναι το εξής. "Θέλουν να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τη Συρία. Κάντε μου τη χάρη... Γνωρίζετε ότι η Ρωσία θέλει να καταστρέψει το ISIS, σωστά;Τότε πρέπει να τους αφήσουμε να το κάνουν; Nα τους αφήσουμε!
 
Νωρίτερα, ο Τράμπ γνωστοποίησε ότι ενώ θέλει να ενισχύσει περαιτέρω το στρατό, δεν θέλει να στείλει στρατεύματα στο πόλεμο. Ο Τράμπ είπε ότι ήταν αντίθετος στον πόλεμο κατά του Ιράκ αν και θεωρεί τον εαυτό του τον πιο "στρατικοποιημένο" άτομο που θα συναντήσεις ποτέ.
 
Επιπλέον, ο Τράμπ είπε ότι ο πόλεμος τελείωσε όπως προέβλεψε: Ξοδεύτηκαν τρισεκατομμύρια δολάρια, χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και αποσταθεροποιήθηκε η Μέση Ανατολή.
 
"Θα κάνουμε τον στρατό μας πάρα πολύ ισχυρό είπε ο Τράμπ "Κανείς δεν θα τα βάλει μαζί μας. Δεν πρόκειται να τα βάλουν μαζί μας.. Δεν θα εμπλακούμε όμως στρατιωτικά".
 
Μπροστά στην ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη υποχωρούν οι ΗΠΑ. Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να αναλάβουν το βάρος ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια