ΒΙΝΤΕΟ - Κατοικήσιμος πλέον για τους ανθρώπους ο πλανήτης Άρης - Βρέθηκε νερό σε υγρή μορφή στην "δεύτερη Γη"

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Bρέθηκε νερό σε υγρή μορφή στον πλανήτη Άρη και είναι πλέον κατοικήσιμος για τους ανθρώπους. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην συνέντευξη Τύπου της NASA η οποία ξεκίνησε στις 18:00 ώρα Ελλάδας.
Η NASA ανακοίνωσε αυτό που όλοι κατα βάθος ήξερα πως υπάρχει τρεχούμενο νερό στον "κόκκινο πλανήτη" και ήδη όλοι τρέχουν στα πατάρια τους για να κατεβάσουν τα κόμικς και τα βιβλία που διάβαζαν μικροί με Αρειανούς!
"Μπορεί να υπάρχει και τώρα ζωή στον Άρη!" δήλωσε πριν από λίγ στέλεχος της ΝΑSA αφήνοντας κυριολεκτικά "τέζα" τους παρευρισκόμενους και συυμπλήρωσε πως ο "κόκκινος πλανήτης" δεν είναι ο ξερός πλανήτης που πιστεύαμε! Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό;
Ο πρώτος εισηγητής της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως σκοπός της NASA είναι να σταλούν άμεσα και επανδρωμένες αποστολές, ειδικά τώρα που επιβεβαιώθηκε το πόσο σημαντική είναι η "δεύτερη Γη".
Μεταξύ των συμμετεχόντων στην συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνονται δύο επιστήμονες που υπογράφουν μελέτη που προέρχεται από την επεξεργασία φωτογραφιών που έχουν ληφθεί από τροχιά και σύμφωνα με την οποία  παρουσιάζεται ότι υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του Αρη.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει διεθνή μέσα ενημέωσης δημοσιεύουν την είδιηση ότι η σημαντική ανακοίνωση της NASA θα αφορά την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον «κόκκινο πλανήτη».
Είναι οι Λουζέντρα Οζχα, του Georgia Institute of Technology της Atlanta και Αλφρεντ ΜακΓιούεν του University of Arizona.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό την ύπαρξη νερού σε μορφή πάγου στους πόλους του Αρη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν διαπιστώσει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή το οποίο είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία
Μία τέτοια ανακάλυψη θα αλλάξει τα όσα πιστεύαμ για τον "κόκκινο" πλανήτη ενώ αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανακάλυψης ζωής,
Η NASA έχει ως στόχο την έναρξη επανδρωμένων αποστολών στον Αρη στη δεκαετία του 2030. Εά τελικά υάρχει νερό σε υγρή μορφή τότε οι σχεδιασμοί γεωμηχανικής ανάπλασης του πλανήτη ώστε να μεταμορφωθεί σε "Γη ΙΙ" είναι εφικτοί.
Όπως θα δείτε ήδη τα ξένα ΜΜΕ θεωρούν ασχολούνται εκτενώς με την ανακάλυψη (Δείτε εδώ ,εδώ,εδώεδώεδώ και εδώ) 

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια