ΒΙΝΤΕΟ - Σφοδροί βομβαρδισμοί σε Ράκκα και Deir Ezzor: Η συριακή Αεροπορία κατέστρεψε την μηχανοκίνητη δύναμη των ισλαμιστών!!!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H συριακή Αεροπορία ξεκίνησε έντονους και ακριβείς βομβαρδισμούς με την βοήθεια ρωσικών δορυφορικών εικόνων στην "πρωτεύουσα του ISIL" Ράκκα όπου και κατέστρεψε την μαχανοκίνητη δύναμη των ισλαμιστών, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκστρατεία ανακατάληψής της από το συριακό Στρατό.
Το κουρδικό YPG έχει ήδη ξεκινήσει επιθέσεις στα περίχωρα της Ράκκα και οι ισλαμιστές νιώθουν ότι κάτι πολύ άσχημο σχεδιάζεται για αυτούς.
Πρόκειται για τους μεγαλύτερους βομβαρδισμούς από τότε που η συριακή πόλη κατελήφθηκε από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, και επεκτάθηκαν και στα περίχωρα της υπό πολιορκίας εδώ και τρια χρόνια Deir Ezzor.
Η συριακή φρουρά της πόλης έχει κατορθώσει με βαρύ φόρο αίματος να κρατήσει το κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο από το οποίο και ανεφοδιάζεται.
Οι δυο πόλεις παίζουν μέγιστο στρατηγικό ρόλο στην συριακή κρίση, καθώς οι πετραλαιοπηγές της Deir Ezzor προσφέρουν τα απαραίτητα καύσιμα στους ισλαμιστές για τις μετακινήσεις τους, αλλά και τους δίνουν έσοδα για να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν τον ανεφοδιασμό τους.
Και οι δύο πόλεις εάν καταληφθούν θα συμβάλουν στο να αποκοπεί το ISIL του Ιράκ απο το ISIL της Συρίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειές τους οι εντός συριακού εδάφους ισλαμιστές αντάρτες. 
Οι βομβαρδισμοί στην Ράκκα γίνονται και για να μην επιχειρηθεί η αποστολή ενισχύσεων στην έτοιμη προς ανακατάληψη αρχαία πόλη της Παλμύρας, όπου οι εκεί τζιχατιστές έχουν περικυκλωθεί ολοσχερώς.
Η Παλμύρα είναι ένα επίσης στρατηγικό σημείο αφού εκεί καταλήγουν όλοι οι δρόμοι που ενώνουν όλες τις περιφέρειες της Συρίας.
Μόλις επανέλθει στη συριακή κεντρική εξουσία αμέσως θα ξεκινήσει η εκστρατεία κατά της Ράκκα και η προέλαση προς την Deir Ezzor με σκοπό την λύση της πολιορκίας της.
Η συριακή Αεροπορία πραγματοποίησε 14 αεροπορικές επιδρομές στο Azeri Camp στα ανατολικά της Al-Raqqa όπου κατέστρεψε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα των ισλαμιστών που τα είχαν συγκεντρωμένα εκεί.
Η αποτελεσματικότητα των συριακών δυνάμεων αφ'οτου ανέλαβαν Ρώσοι σύμβουλοι στις χερσαίες επιχειρήσεις και δόθηκε πλήρης δορυφορική υποστήριξη στην συριακή Αεροπορία, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ παρατηρείται αναπτέρωση στο ηθικό των Συριακών ΕΔ που άρχισαν να βλέπουν "φως"
Τέσσερα χρόνια τώρα οι ισλαμιστές αναπλήρωναν τις απώλειές τους με φρέσκο "κρέας" απ'ολα τα μέρη του πλανήτη.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα των NY Times, από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα έχουν καταφθάσει στην Συρία 30.000 εθελοντές για να πολεμήσουν με τον στρατό του Ισλαμικού Χαλιφάτου προερχόμενοι από 80 χώρες!
Πρόκειται δηλαδή για στρατό εισβολής!
Μλεσα σε αυτούς υάρχουν εθελοντές και από Αμερική. Από τους 100 Αμερικανούς εθελοντές την περασμένη χρονιά, φτάσαμε αισίως τους 250. 
Παρόμοια από την Βρετανία πέρσι είχαν έρθει 500 εθελοντές ενώ φέτος ο αριθμός αυτός μέχρι τώρα έφτααν στην Συρία 750, και δεν έχει τελειώσει η χρονιά.
Γίνεται κατανοητο λοιπόν γιατί ο στρατός της Συρίας δεν μπορούσε να πετύχει αποφασιστικές νίκες, καθώς πολεμούσε με τη Λερναία Ύδρα. Έκοβε ένα κεφάλι και φύτρωναν δύο.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
Σχόλια