ΗΠΑ και Γερμανία υποδουλώνουν τους λαούς στα Βαλκάνια…

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/11/serb-6.jpgΓράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα της CIA Ρόμπερτ Μπέιρ, ο οποίος ως πράκτορας εργάστηκε στη Γιουγκοσλαβία το 1991-94 αλλά και στη Μέση Ανατολή, σε συνέντευξη του στο περιοδικό britic, προέβει σε εκπληκτικές αποκαλύψεις σχετικά με τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και τον τρόπο με τον οποίο η CIA σκηνοθέτησε απειλές, προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδια της για απόλυτο έλεγχο των Βαλκανίων. Τα συμπεράσματα ουσιαστικά μας αποκαλύπτουν αλλά και μας βοηθάνε να διαβάσουμε το πλαίσιο στο οποίο κινούνται και σήμερα τα πράγματα στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι »Ένοχοι για την Σρεμπρένιτσα είναι οι Βόσνιοι, οι Σέρβοι και οι Αμερικανοί. Όλοι όμως ρίχνουν τις ευθύνες στους Σέρβους. Δυστυχώς πολλά από τα θύματα που θεωρούντο μουσουλμάνοι ήταν Σέρβοι ή άλλων εθνικοτήτων. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος πρώην πράκτορας ο οποίος τώρα εργάζεται στο ΔΝΤ μου είπε ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν προϊόν συμφωνίας αμερικανικής κυβέρνησης και Βόσνιων πολιτικών. Η πόλη θυσιάστηκε για να κερδίσουν οι ΗΠΑ μια δικαιολογία για να επιτεθούν κατά των Σέρβων». »Είναι ξεκάθαρο πως οι άνθρωποι που προκάλεσαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης κατέχουν τώρα εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των περιοχών αυτών. Απλώς υποδούλωσαν λαούς και τα παραγόμενα καταλήγουν στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι νικητές, καθώς οι λαοί υποχρεώνονται να εισάγουν, κατόπιν από αυτούς και καθώς δεν έχουν χρήματα αναγκάζονται να δανείζονται. Αυτή είναι η ιστορία στα Βαλκάνια».

»Το Κόσοβο, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η περιοχή είναι πλούσια σε ορυκτά και δεύτερον διότι αποτελεί στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Είναι η μεγαλύτερη Νατοϊκή βάση στην καρδιά της Ευρώπης».

»Θέλω να πως στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας ότι πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Χειραγωγήθηκαν τότε και είναι ανόητο να υπάρχει μίσος μεταξύ τους. Πρέπει να δείξουν ότι είναι οι ισχυροί και να καταλάβουν ποιος το δημιούργησε όλο αυτό. Προσωπικά ταπεινά ζητώ συγνώμη και αυτό γιατί για καιρό δεν αποκάλυπτα τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου».

Θεωρούμε ότι η πολιτική των ΗΠΑ γράφεται από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, που η CIA αποτελεί τον κύριο εκφραστή του. Ότι έγινε στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 90 γίνεται σήμερα σε διάφορα σημεία του πλανήτη όπου υπάρχουν συμφέροντα. Μεταξύ αυτών φυσικά είναι και η Συρία όπου όμως η Ρωσία έχει δημιουργήσει το ουσιαστικό εμπόδιο στα σχέδια τους, με αποτέλεσμα τα δραματικά γεγονότα που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Όσο για την Ελλάδα, η αναφορά του Μπέιρ στη χειραγώγηση των λαών μέσω της διαίρεσης, είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε πάντα και είναι κάτι που ήδη βλέπουμε να ρίχνεται σα δόλωμα με το κύμα προσφύγων και μεταναστών.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr
Σχόλια