Η Ρωσία ετοιμάζεται για αποβατική ενέργεια στα Δαρδανέλια σε περίπτωση «μπλακ άουτ» από Τουρκία

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/11/tyrkey2.jpgΣύμφωνα με δημοσίευμα του pentapostagma.gr: ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Τουρκία απειλεί μέσω ασκήσεων για «το κλείσιμο» των στενών του Βοσπόρου!), παρουσιάσαμε πρώτοι ότι η Τουρκία μέσω ασκήσεων του λιμενικού σώματος στον Βόσπορο, απειλεί στην ουσία με κλείσιμο των στενών, μετά από προσωπική εντολή του Ερντογάν.
Η απάντηση ήρθε από τον Ρώσο Γεωπολιτικό αναλυτή Κοσταντίν Σίσκωφ, Υποδιευθυντή της Ακαδημίας μελετών στην Μόσχα και προσωπικό σύμβουλο του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν.

Όπως είπε ο ίδιος ,στο πλαίσιο της τρέχουσας αιφνιδιαστικής επιδείνωσης των σχέσεων, η Τουρκία μπορεί όντως να «κλείσει» τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στον ρωσικό στόλο. Το σενάριο αυτό έχει έτοιμη «λύση» η οποία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στα «συρτάρια» του ρωσικού γενικού επιτελείου, απλά αναμένει την πολιτική απόφαση . Θα πρέπει όμως να απαντηθεί το πρωταρχικό ερώτημα, σύμφωνα με το οποίο με ποιόν τρόπο θα πραγματοποιείται από εδώ και στο εξής , ο εφοδιασμός των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία; αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα .

Ο Υποδιευθυντής της Ακαδημίας γεωπολιτικών θεμάτων Κωνσταντίν Σίσκωφ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της σύγκρουσης, Ρωσίας και Τουρκίας, υπάρχει περίπτωση να παρακαμφθεί άμεσα το διεθνές δίκαιο στο συριακό έδαφος!

Σύμφωνα και με τους ειδικούς της Ρωσικής Ακαδημίας (αποτελεί το μεγαλύτερο ίδρυμα γεωπολιτικών αναλύσεων της Ρωσίας), αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι καταρρίψουν τουρκικά αεροσκάφη σε συριακό έδαφος και όχι μόνο.

Τότε, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτό θα το θεωρήσει ως casus belli, αναγκάζοντας τον τουρκικό στρατό να «αναλάβει περαιτέρω δράση, η οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί».

«Εάν η Τουρκία εμποδίσει την Ρωσία στα Στενά, η Ρωσία πρέπει να τα παρακάμψει», τονίζει ο Σίσκωφ.

«Αν η Τουρκία μας εμποδίσει το δρόμο στα Δαρδανέλια , θα πρέπει να μεταφέρουμε τα φορτία μας μέσω Βαλτικής και Βόρειας Θάλασσας . Μόνο από αέρος δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ο εφοδιασμός των δυνάμεων μας στην Συρία, διότι δεν εξασφαλίζεται η απαιτούμενη ποσότητα των εφοδίων», πιστεύει Sivkov.

Σύμφωνα με το ίδιο, «μια άλλη επιλογή, θα σήμαινε την αρχή ενός πλήρους κλίμακας πολέμου».

«Αλλιώς η Ρωσία θα εισβάλει μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων με το πολεμικά της πλοία , διεξάγοντας μια πλήρους κλίμακας αμφίβια επιχείρηση, για να εξασφαλίσει τον έλεγχο της περιοχής. Και αυτό θα σηματοδοτήσει σίγουρα την αρχή ενός σκληρού πολέμου», τόνισε ο Σίσκωφ.

Νωρίτερα, ο πρώην διοικητής του Ρωσικού Βορείου Στόλου, Ναύαρχος Vyacheslav Popov, δήλωσε ότι μια στρατιωτική αντιπαράθεση πάνω από τα Στενά « είναι πρακτικά αδύνατη, διότι η Άγκυρα θα το πληρώσει πολύ ακριβά».

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου , Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Ρωσία βασίζεται στην τήρηση των νομικών κανόνων της ελεύθερης ναυσιπλοΐας μέσω του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, λόγω της συνθήκης του Μοντρέ.

Υπενθυμίζουμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι οι Τουρκομογγόλοι εισβολείς της Μικράς Ασίας ( Οθωμανοί Τούρκοι), στην οποία ακόμα θεωρούνται ως ξένοι εισβολείς, ποτέ στην ιστορία τους από το 1000 μχ όταν και εμφανίστηκαν στην περιοχή μέχρι σήμερα, δεν έχουν σεβαστεί οποιαδήποτε συνθήκη η οποία δεν τους «βολεύει».

Αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται και με την εισβολή στην μαρτυρική Κύπρο, στην οποία ενώ είχαν υπογράψει συνθήκη, την καταπάτησαν με τον ποιο αισχρό τρόπο.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες εμπλέκουν και την Ελλάδα στο παιχνίδι των Στενών που παίζει η Δύση και η Τουρκία στην Ρωσία . Πιθανόν να επιχειρηθεί από « ξένο δάκτυλο» η πίεση στην Αθήνα να ανακηρύξει τώρα η χώρα μας ΑΟΖ στο Αιγαίο , κάτι το οποίο θα ωθήσει αυτόματα την Τουρκία να μας ξεκινήσει πόλεμο και να κλείσει τα στενά. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη του Μοντρέ αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου τα στενά κλείνουν.

Στην κόντρα Ρωσίας και Τουρκίας ο ελληνισμός είναι σαφώς υπέρ της Ρωσίας, την οποία η Δύση πασχίζει από το 1700 να της κλείσει τα στενά για να κυριαρχήσει ο αγγλοσαξωνικός παράγοντας στην Μεσόγειο. Μόνο που τώρα εκτιμάται ότι η Μόσχα τώρα θα αντιδράσει με πολύ μεγάλη σφοδρότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, (Τουρκία, Συρία, ΝΑΤΟ), εξαφανίζοντας την Τουρκία από τον χάρτη.

pentapostagma.gr


Διαβάστε επίσης:

Όταν οι Τούρκοι κλείσουν τα Στενά θα έρθει ο Γ'ΠΠ
Σχόλια