Περιουσιολόγιο - Τα στοιχεία του καθενός θα είναι ανά πάσα στιγμή υποψήφια προς χακάρισμα και η αρπαγή των περιουσιών!

http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/11/periousiologio.jpgΚαι ενώ στην κοινή γνώμη δίνονται παραπολιτικά γεγονότα να έχει να ασχολείται με τις διαβουλεύσεις για τα σενάρια νέας συγκυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλων κομμάτων να φουντώνει, το παγκοσμιοποιητικής έμπνευσης περιουσιολόγιο μπαίνει για τα καλά στις ζωές μας από την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Καταθέσεις, πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, τα «πάντα όλα» να το πούμε λαϊκά, θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που έρχεται με νομοσχέδιο, μέσα στο Δεκέμβριο στη Βουλή προς ψήφιση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews, στην περίπτωση που οι πολίτες αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν στην τσιμπίδα των φορολογικών αρχών, η περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου.

Μάλιστα εάν μετά τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ακόμη και ίσης αξίας με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε.

Όπως προκύπτει από σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών ο «συναγερμός» θα χτυπά με τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει μεταβολές περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα διαπιστωθεί ότι δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε αυτές τις περιπτώσεις η εφορία θα βάζει στο μικροσκόπιο το περιουσιολόγιο και θα το κάνει «φύλλο και φτερό» και μάλιστα αναδρομικά προκειμένου να διαπιστωθεί πως αποκτήθηκε η περιουσία και αν δικαιολογείται, προχωρώντας σε κυρώσεις και κατασχέσεις.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα πρέπει να δηλώνονται μεταξύ άλλων ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αυτοκίνητα, δίκυκλα, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, κινητά μεγάλης αξίας, όπως έργα τέχνης, κοσμήματα, συλλογές σπανίων αντικειμένων, τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμη και άλογα.

Τα στοιχεία του καθενός θα είναι ανά πάσα στιγμή υποψήφια προς χακάρισμα και επίδοξοι εγκληματίες θα ξέρουν που να χτυπήσουν!

Το περιουσιολόγιο θα εφαρμοστεί πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα, με σκοπό να εφαρμοστεί μετά και αλλού, και φέρνει μαζί του νέους -πραγματικά δυσβάσταχτους- φόρους!!!

Υπό κανονικές συνθήκες ίσως να πετύχαινε! Το πόθεν έσχες είναι απαραίτητο όπως και τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Πρώτα όμως πρέπει να απλοποιηθεί το φορολογικό και να πέσουν οι φόροι, να ενισχυθούν οι εξαγωγές, να ανανήψει οικονομικά η χώρα και τότε να καθιερωθεί αυστηρός έλεγχος για όλους. Η μείωση των φόρων θα μειώσει την φοροδιαφυγή!

Ακόμα και οι τελευταίοι που συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει χρήμα, όπως σκόπιμα είχε υποσχεθεί για να εκλεγεί, θα αναθεωρήσουν πολύ πολύ σύντομα!

pygmi.gr
Σχόλια