ΕΤΣΙ στήθηκε η ενέδρα στο ρωσικό βομβαρδιστικό - Συγκλονιστικά στοιχεία από τον αρχηγό της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας

http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/09/05/13940905000411_PhotoI.jpgΣτρατής Μαζίδης

Τα τουρκικά F-16 που κατέρριψαν το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24M ήταν στον εναέριο χώρο της Συρίας για 40 δευτερόλεπτα και εισχώρησαν έως 2 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφός της τη στιγμή που το πρώτο δεν παραβίασε αν τα σύνορα όπως δήλωσε ο αρχηγός της RuAF, Viktor Bondarev.

«Σύμφωνα με τα μέσα ελέγχου αεράμυνας, το τουρκικό αεροπλάνο ήταν στον εναέριο χώρο της Συρίας για 40 δευτερόλεπτα και πέταξε δύο χιλιόμετρα μέσα στο έδαφός του, ενώ το ρωσικό βομβαρδιστικό δεν παραβίασε τα σύνορα του κράτους της Τουρκίας» ανέφερε ο Bondarev στο Itar-Tass.

Είπε επίσης ότι το πλήρωμα του δεύτερου Su-24 επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου από το F-16. Μετά την εμπλοκή και κατά την πραγματοποίηση αριστερή στροφής στην πορεία 130 μοιρών παρατήρησε στην αριστερή πλευρά του φλόγα και ουρά του λευκού καπνού, η οποία αναφέρθηκε αμέσως στο διευθυντή πτητικών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τον Bondarev, τα τουρκικά F-16 σταμάτησαν τους ελιγμούς στη ζώνη του καθήκοντός τους και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το σημείο από το οποίο εκτοξεύθηκε ο πύραυλος σχεδόν δύο λεπτά πριν από τη μέγιστη εγγύτητα του ρωσικού Su-24M στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας:

«Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι ο τούρκος πιλότος σταμάτησε τους ελιγμούς στη ζώνη ελέγχου του και άρχισε αμέσως να κατευθύνται προς το σημείο τη μέγιστη προσέγγισης του Su-24M στα συρο-τουρκικά σύνορα» συμπληρώνει ο Bondarev στους δημοσιογράφους.

Είπε ότι οι ενέργειες του τουρκικού αεροπλάνου μετά την εκτόξευση πυραύλου πάνω από συριακό έδαφος - αιολική-κάτω τη σειρά με την απώλεια ύψους και ανάκληση κάτω από το κατώτερο όριο της αεράμυνας σημαίνει περιοχή πρόσκτησης στόχου - ήταν ύπουλη και προγραμματισμένη εκ των προτέρων.

Ο Bondarev ανέφερε πως τα τουρκικά μαχητικά που επιτέθηκαν στο Su-24M περίμεναν για το ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο στον αέρα. Εκτός αυτού, σύμφωνα με τα ρωσικά στρατιωτικά δεδομένα, το βοβμαρδιστικός ήταν στην περιοχή κάλυψης των σταθμών σταθμούς της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας για πάνω από 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Bondarev κατά τη διάρκεια της ανάλυσης της εγγραφής βίντεο της οθόνης εναερίου ελέγχου που ελήφθη από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας και των συστημάτων αεράμυνας «ανακαλύφθηκε ένα σημείο που πετούσε με ταχύτητα 810 kmph από την κατεύθυνση της Τουρκίας προς τα σύνορα σε μια πορεία 190 μοιρών».

«Μετά την προσέγγιση του τουρκικού μαχητικού με το Su-24M σε απόσταση ίση με το εύρος βολής πυραύλων (5-7 χιλιόμετρα), η οποία μαρτυρεί πως το F-16 ήταν πάνω από το έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, ο τούρκος πιλότος έκανε έναν επιθετικό ελιγμό προς τα δεξιά στην κάθοδο και χάθηκε από την οθόνη εναερίου ελέγχου» σχολίασε ο αρχηγός.

Ωστόσο ο Bondarev που κάνει λόγο για στημένη ενέδρα υποστηρίζει πως οι τρομοκράτες είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη σχεδιαζόμενη προβοκάτσια ενάντια στο ρωσικό αεροπλάνο:

«Το γεγονός ότι οι ομάδες των τρομοκρατών είχαν φτάσει στο σημείο της προσγείωσης του πιλότου τόσο γρήγορα και ότι το βίντεο του περιστατικού είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε ένα διάστημα 90 λεπτών αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τη σχεδιαζόμενη πρόκληση, έτσι ώστε να μπορούσαν να βιντεοσκοπήσουν και να δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα».

Ο Bondarev σημειώνει επίσης ότι το βίντεο της συντριβής του Su-24 ελήφθη από περιοχή που ελέγχεται από τους τρομοκράτες από το Βόρειο Καύκασο και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Σημείωσε, επίσης, ότι το πρόσωπο που έκανε τη βιντεοσκόπηση ήξερε το χρόνο και τον τόπο της επίθεσης εκ των προτέρων:

«Η γωνία λήψης καθιστά δυνατό να προσδιοριστεί η ακριβής θέση του. Βρίσκεται σε μια περιοχή που κατέχεται από ριζοσπαστικές τρομοκρατικές ομάδες από το Βόρειο Καύκασο ή τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ο κάμεραμαν ήξερε την ακριβή ώρα και τον τόπο ώστε να κάνει αποκλειστική λήψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προθυμία των τουρκικών μέσων ενημέρωσης για να καλύψουν το περιστατικό ήταν εντυπωσιακά εκπληκτική. Υπενθυμίζεται ότι το βομβαρδιστικό χτυπήθηκε στις 10:24 στις 25 Νοεμβρίου και ιδιωτικός τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός δημοσίευσε το βίντεο 90 λεπτά αργότερα.

«Η ταχεία εμφάνιση των τρομοκρατικών συμμοριών στον τόπο προσγείωσης και η δημοσίευση του βίντεο στο Διαδίκτυο 90 λεπτά μετά το περιστατικό αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες είχαν ενημερωθεί για την επικείμενη προβοκάτσια εκ των προτέρων, με στόχο να πυροβολούν τα πάντα σε ένα βίντεο και να δημοσιεύσουν το υλικό σε κοινωνικά δίκτυα».

Τα πραγματικά περιστατικά, όπως αναλύει ο Bondarev, δείχνουν προς μια προσχεδιασμένη ενέργεια που είχε στόχο να καταστρέψει το ρωσικό αεροπλάνο και αργότερα να καλύψει το περιστατικό στα κοινωνικά δίκτυα.

Ωστόσο λίγα μόλις 24ωρα μετά διαπιστώνει κανείς με όλα όσα ακολούθησαν πως η Τουρκία έπεσε η ίδια θύμα της προβοκάτσιας της. Η Ρωσία σαν έτοιμη από καιρό προχώρησε σε σημαντικές οικονομικές κυρώσεις, κλείδωσε σχεδόν ολόκληρο το συριακό εναέριο χώρο και αποδεκατίζει ότι τουρκικό ή φίλοτουρκικό, κινητό κι ακίνητο, υπάρχει στο συριακό έδαφος.

freepen.gr 
Σχόλια