Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον λαό

http://www.skai.gr/files/1/maira/konstantopoulou.jpgΕπιθετική κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, σε τηλεοπτική της συνέντευξη χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε για το χθεσινό Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια και παράκαμψη της Βουλής.

«Είναι αστείο ο κ. Τσίπρας, ενώ φρόντισε να εκκαθαρίσει από τη Βουλή εκείνους που έλεγαν και λένε όχι στη μείωση των συντάξεων, τώρα να αναζητεί να πουν “όχι” εκείνοι που μείωσαν πρώτοι τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε, ακόμη, για «θεσμικά παιχνίδια» στα οποία «συμμετέχει και ίσως ενορχηστρώνει ο κ. Παυλόπουλος» τα οποία «δεν θα αποσοβήσουν την καταστροφή των μνημονίων ούτε μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της νεομνημονιακής κυβέρνησης».

«Ο πρωθυπουργός δεν αναζητεί συναίνεση, αλλά συνενοχή και φύλλο συκής» δήλωσε κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον Αλέξη Τσίπρα και μίλησε για «καθεστωτική αντίληψη», ενώ ζήτησε να δημοσιευθούν τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης.

Για τον Νίκο Βούτση

Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην Επιτροπή για το χρέος ασκώντας σφοδρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Νίκο Βούτση. Χαρακτήρισε «δειλές» και «κουτοπόνηρες» τις προσπάθειες να απενεργοποιηθεί η επιτροπή.

«Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπογράφει ανακοινωθέντα με τα οποία αποδέχεται ότι το χρέος είναι βιώσιμο και φορτώνει τη χώρα με επιπλέον 86 δισ. «Αυτές είναι εγκληματικές επιλογές» σχολίασε.

Για τον διάδοχό της στην προεδρία της Βουλής σημείωσε ότι «λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση και έληξε τις εργασίες της νωρίτερα από ότι έπρεπε». Πρόσθεσε δε ότι ο Νίκος Βούτσης το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κατεβάσει τα πορίσματα της Επιτροπής από την ιστοσελίδα της Βουλής.

Συγχαρητήρια για τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές

Ειρωνική ήταν και η τοποθέτησή της για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτέμβρη για το οποίο ανέφερε «Η διατήρηση του ποσοστού που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε παίρνοντας 300.000 ψήφους λιγότερες και μπράβο του που πέτυχε την μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές».

Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινήσεις στην πολιτική σκηνή δηλώνοντας «Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες».

«Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους» συμπλήρωσε.


tvxs.gr
Σχόλια