Ο Πούτιν τους χτυπάει εκεί που πονάνε... Αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων και κάνει συμμαχία με την Ελλαδα... Τι κερδίζουμε από αυτό;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj7VfWomTcDqwCou1pcD0esvtb2Tqk7-yy9KaFv1QuEz90crqleTxpN_CK2I_7pLntamIvM_XLSmpCxm1GTRmOHbDYU_-DgBCcmJt95LcMCvvpjPC1Wiy7vI-xH9kqNLydT0HzMzxKCiY/s320/tromaktikpo.jpgΝέο ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία και στον Ρ.Τ. Ερντογάν ετοιμάζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν...
Πληροφορίες αναφέρουν πώς η κρατική Δούμα προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων από τους Τούρκους. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα αν όντως επιβεβαιωθεί.

Ο Β. Πούτιν φέρεται αποφασισμένος μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά να απαντήσει με πλήγματα κατά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Να σφίξει τη θηλιά γύρο από το λαιμό του Ρ.Τ. Ερντογάν προκειμένου να διαισθανθεί πώς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Ρωσίας.

Εκτός λοιπόν από τον οικονομικό τομέα, τον στρατιωτικό και τον ενεργειακό τομέα, η Ρωσία ετοιμάζει και ένα ακόμη χτύπημα, όσον αφορά στην ιστορία με τεράστιες ωστόσο και συμβολικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, δημοσιεύθηκε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία. Η προτροπή αυτή κατατέθηκε από χιλιάδες πολίτες μέσω του διαδικτύου.

“Οι Έλληνες και οι Έλληνες της Ρωσίας στρέφονται προς τη Ρωσία και τις ρωσικές αρχές να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία”, αναφέρει συγκεκριμένα το κείμενο στο αναρτήθηκε στο «change.org».

“Κατά την περίοδο 1914 έως 1923, οι τουρκικές αρχές εξόντωσαν σκόπιμα 326.000 – 382.000 Έλληνες που ζούσαν ειρηνικά στο έδαφος του Πόντου από την αρχαιότητα. Για πάνω από εκατό χρόνια, η ψυχή των αθώων θυμάτων ζητά δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση προς τη Ρωσία, η οποία αυτά τα τραγικά χρόνια είχε γίνει ένα καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δραπέτευσαν από τις θηριωδίες των Τούρκων.

Κάνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Ρωσική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου”, αναφέρουν στο αίτημα τους χιλιάδες πολίτες.

Μετά την τραγωδία του ρωσικού Su-24, η Κρατική Δούμα εισήγαγε νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πώς η Μόσχα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα στην Άγκυρα για το πόσο μεγάλο ήταν το λάθος που διέπραξε.

Το επόμενο λοιπόν διάστημα, και αν δεν έχουμε καμία απάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο (τα τουρκικά μαχητικά τα έχει αναλάβει το σύστημα S-400), είναι δεδομένο πώς η Ρωσία θα συγκεκριμενοποιήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και θα επιτεθεί με ακόμη μεγαλύτερη σφοδρότητα στα σύνορα της Τουρκίας και της Συρίας προκειμένου να εξοντώσει τους τρομοκράτες του ISIS, να ανακόψει το λαθρεμπόριο καυσίμων και βεβαίως να σταματήσει την αποστολή όπλων και πυρομαχικών μέσω των Τουρκομάνων.

Είναι λοιπόν μία ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση, αντί να προβαίνει η ίδια σε δηλώσεις κατά των Ποντίων, να προσεγγίσει τη Μόσχα και να ωφεληθεί σε τομείς, όπως ο τουρισμός και η οικονομία. Οι Ευρωπαίοι, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή Σύνοδο, κοιτάζουν τα συμφέροντα τους, χαϊδεύουν την Τουρκία και τραβάνε ολοένα και περισσότερο το χαλί κάτω από τα πόδια της Ελλάδας. 

newsone
Σχόλια