Ρωσία - Τουρκία: Ο πόλεμος άρχισε! Σταματούν οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/11/30/resized/medvedev_505_355.JPG- Το εμπάργκο σε φρούτα και λαχανικά από την Τουρκία είναι μόνο η αρχή, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
- Ο Πούτιν διαμήνυσε στον Ερντογάν ότι δεν θέλει να τον δει ουτε ζωγραφιστό στο Παρίσι.
- Ο Νταβούτογλου αμετανόητος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου γιατί πολύ απλά η Τουρκία έκανε το καθήκον της!

Τα πράγματα αγριεύουν ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία με την Μόσχα να είναι αποφασισμένη να απαντήσει με όποιο τρόπο μπορεί στην κατάρριψη του αεροπλάνου της και με την Αγκυρα να δηλώνει ότι δεν είναι διατεθειμένη να ζητήσει συγγνώμη. Σήμερα η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ξεκινούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας με την απαγόρευση εισαγωγής φρούτων και λαχανικών και να προειδοποιεί ότι το εμπάργκο αυτό θα επεκταθεί!

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα σταματήσει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία και ότι αυτό θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες. Είπε ακόμα ότι αυτά τα μέτρα δεν έχουν στόχο του πολίτες της Τουρκίας αλλά είναι μια απάντηση στην πισώπλατη μαχαιριά της τουρκικής κυβέρνησης στην Ρωσία.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε οξύνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση:

"Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητά να απολογηθούμε, διότι κάναμε το καθήκον μας", δήλωσε ο Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποιώντας ότι τέτοια περιστατικά εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, όσο η Ρωσία και ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός συνεχίζουν να βομβαρδίζουν χωριστά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

"Κανένας τούρκος πρωθυπουργός, κανένας πρόεδρος, καμία αρχή δεν θα ζητήσει συγγνώμη...για το γεγονός ότι κάναμε το καθήκον μας", είπε ο Νταβούτογλου. "Ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τις οικονομικές κυρώσεις, διότι είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα και των δύο μας", πρόσθεσε.

"Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μέσω των διπλωματικών και των στρατιωτικών διαύλων με τη Ρωσία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση για κλιμάκωση", πρόσθεσε. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε από την πλευρά του ότι όλες οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας υποστηρίζουν πλήρως το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση του εναέριου χώρου της και ανησυχούν για την αυξημένη παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή, αλλά η έμφαση δίνεται στην αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Νωρίτερα, ο Πούτιν ξεκαθάρισε μέσω του εκπροσώπου του ότι δεν θέλει να δει τον Ερντογάν στο Παρίσι. «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να συναντήσει τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο κορυφής για το κλίμα που άρχισε σήμερα στο Παρίσι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε πως ο Πούτιν είναι ωστόσο πιθανόν να έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.


newsit.gr
Σχόλια