Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε Ρώσο αξιωματικό στον Καύκασο (φωτο) … Μαύρο φίδι που σας έφαγε !!! Η οργή του Πούτιν δεν είναι μακριά!!!

http://www.tribune.gr/wp-content/uploads/2015/12/ektelesi_rossou-630x400.jpgΤο Ισλαμικό Κράτος έδωσε ένα βίντεο στη δημοσιότητα που δείχνει την εκτέλεση ενός Ρώσου αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών από τζιχαντιστές στο Νταγκεστάν, στον Καύκασο.
Την ευθύνη για την εκτέλεση του Ρώσου αξιωματικού ανέλαβε το παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον Καύκασο, που ονομάζεται «Βιλαέτι (Επαρχία) Καυκάσου».

Ο Ρώσος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών εκτελείται με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το Ισλαμικό Κράτος για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται περί Ρώσου αξιωματικού έδωσε στη δημοσιότητα και την ταυτότητά του.

ektelesi

Στις 29 Οκτωβρίου η πρώτη ένοπλη ομάδα τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος βγήκε στο «αντάρτικο» στον Καύκασο και δημοσίευσε και φωτογραφίες (δείτε εδώ).

Οι ρωσικές Αρχές κινήθηκαν αστραπιαία και ένα μήνα μετά, η συγκεκριμένη ένοπλη ομάδα εξολοθρεύτηκε (διαβάστε εδώ).

Την παραμονή των Χριστουγέννων έγινε γνωστό ότι ειδικές δυνάμεις της ρωσικής Αστυνομίας εξολόθρευσαν στην Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, στον Καύκασο, τρεις επικίνδυνους τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όταν σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους για έλεγχο και εκείνοι άνοιξαν πυρ (διαβάστε εδώ).

Μεταξύ των τριών νεκρών αναγνωρίστηκε από τη ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Ναζίρ Τοκχόφ (Nazir Tokhov), γεννημένος το 1989.

Ο Τοκχόφ είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και είχε συμμετάσχει και σε μάχες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ρωσίας έχει πληροφορίες ότι ο Τοκχόφ διατάχθηκε από ηγέτες των τζιχαντιστών να επιστρέψει στην Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, όπου και συγκρότησε πυρήνα τοπικών τζιχαντιστών.

Τα μέλη της ομάδας του είναι κάτοικοι της περιοχής και όλοι έχουν ποινικό μητρώο. Σχεδίαζε να ξεκινήσει τζιχαντιστικό αντάρτικο στον βόρειο Καύκασο, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.

Παραμονές Χριστουγέννων ακόμη ένας τζιχαντιστής σκοτώθηκε, σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, καθώς αρνήθηκε να παραδοθεί, σε μια άλλη αστυνομική επιχείρηση, στο Νταγκεστάν.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες άμαχου πληθυσμού ή δυνάμεων ασφαλείας ως αποτέλεσμα των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Νταγκεστάν, Ραμαζάν Αμπντουλατίποφ, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Vedomosti Daily πως πάνω από 640 πολίτες του κρατιδίου έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, σημειώνοντας πως οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους πολίτες να φύγουν και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα από ό,τι φαίνεται οι «ντόπιοι» τζιχαντιστές δεν θα χρειάζεται να φεύγουν για τη Μέση Ανατολή, ανάβει φωτιά στον Καύκασο.

 tribune.gr
Σχόλια