Η αγάπη δουλεύει για τον σοσιαλισμό...

Η αγάπη δουλεύει για τον σοσιαλισμό

Αγάπης αγώνας άγονος για την κεντροαριστερά...

Κάτσε τώρα και διάβασε αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, αυτά που γράφει παρακάτω ακριβώς. Διάβασέ τα και αναρωτήσου ποιος τα είπε:

«Η...
ευρωπαϊκή κοινωνία δεν επιτρέπεται να εμπεδώσει τις κοινωνικές διαφορές και την κοινωνία των δύο τρίτων, το νεοφιλελευθερισμό, την κοινωνία της αγοράς και του χρήματος. Αντίθετα πρέπει να είναι ένας διευρυνόμενος χώρος ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, ένας χώρος συρρίκνωσης και δραστικού περιορισμού φαινομένων που αγνοούν τον άνθρωπο και δρουν ανασχετικά στην αυτονομία, την ασφάλεια και την ευημερία του.»

Κανάς Ζίζεκ μήπως τα ξεστόμισε τα ανωτέρω; Κανένα απ’ αυτά τα κουμμούνια που κυβερνάνε την Πορτογαλία; Κανά συριζόσκυλο, απ’ αυτά που δεν κάθονται ποτέ ήσυχα ή τίποτις φρίκουλες Ποντέμος με μαλλί που φτάνει ως τον κώλο; Όχι, κυρίες και κύριοι, ο Κώστας Σημίτης τα έχει πει, σε ομιλία του, στο διεθνές σεμινάριο με θέμα: «Αναζητώντας την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα». Τον Νοέμβριο του 1998 έγινε αυτό, πρωθυπουργός ήταν ο άνθρωπος, μη νομίζετε ότι πέταγε παρόλες ως ανεξάρτητος παρατηρητής όπως σήμερα. Πρωθυπουργός κόντρα στην κοινωνία των δύο τρίτων, στον νεοφιλελευθερισμό, στην αγορά και στο χρήμα. Κι ύστερα ήρθε το πάρτι του Χρηματιστηρίου…

Τέλος πάντων να μην μακρηγορούμε, έχω λόγο που τα γράφω όλα αυτά, δεν τα ρίχνω έτσι στο τυχαίο. Τα σημειώνω διότι αρχίσανε οι διεργασίες για έναν νέο πόλο της κεντροαριστεράς. Όπως γράφει το Newpost στο ρεπορτάζ του:

«Ο κ. Θεοδωράκης σήκωσε το τηλέφωνο, η κυρία Γεννηματά αποδέχτηκε την πρόσκληση και οι δυο τους θα τα πουν στη Βουλή. Στο ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνουν όλη αυτή τη διαδικασία ως συνέχεια της επιστολής που έστειλε η κυρία Γεννηματά για την συγκρότηση της κεντροαριστεράς. Αν ο κύριος Θεοδωράκης προτείνει τη συγκρότηση επιτροπής τότε η Φώφη Γεννηματά θα του απαντήσει θετικά.»

Και έχει και Γιώργο Παπανδρέου το στόρι καθώς προσπαθεί ο πρώην πρωθυπουργός να ξαναχωθεί στο κόλπο (good luck…), έχει και Βασίλη Λεβέντη που θέλει να ενταχθεί στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, γύρευε μην έχει αύριο μεθαύριο και κανέναν Κουρή μιας και ο Γιώργαρος δεν είναι και τόσο σταθερός στους έρωτές του. Όλοι κεντροαριστεροί ρε παιδιά, όλοι κόντρα στην κοινωνία των δύο τρίτων, στον νεοφιλελευθερισμό κλπ. κλπ.

Είναι να γελάει κανείς που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Συρίγος. Διότι όλες οι ωραίες πρωτοβουλίες και οι συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα και οι χειρονομίες καλής θελήσεως θα πάνε κατά Καπερναούμ όταν τεθεί επί τάπητος το πραγματικό ζήτημα: Ποιος θα κάνει τα κουμάντα, ποιος θα είναι αφεντικό, ποιος θα παίρνει τις αποφάσεις και ποιος θα αναλαμβάνει τις ευθύνες. Ποιος ένας και μοναδικός ή ποια μία και μοναδική για να μην αδικούμε τις γυναίκες.

Διότι άμα πιστεύετε στη συλλογική ηγεσία και στις δημοκρατικές διαδικασίες εν Ελλάδι, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ιστορία του ΚΚΕ εσωτερικού. Υπέροχο κόμμα, το αγαπούσαν άπαντες, όλο ετοιμοθάνατο ήταν και με το ένα πόδι εκτός Βουλής.

Εξ ου και η αλεπού ο Σκανδαλίδης, προτείνει δημιουργία κόμματος από μηδενική βάση. Να σφαχτούμε, σκέφτεται, από πριν και πίσω από κλειστές πόρτες, να γίνει το νταλαβεράκι εν κρυπτώ, μην βγάλουμε τα άπλυτα και τις φιλοδοξίες του καθενός (και της καθεμιάς..) στη φόρα και μας πάρουν στο βραστό. Μη χάσουμε την εκτίμηση και την λατρεία του κοσμάκη. Διότι, όπως είχε πει και ο Σαββόπουλος πριν μεταμορφωθεί σε φυτό εσωτερικού χώρου, η αγάπη δουλεύει για το σοσιαλισμό…

Χρήστος Ξανθάκης - Newpost.gr
Σχόλια