Ο Λευκός Οίκος δίνει νέα στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου

http://www.rodiaki.gr/articlesgallery/288794/25987.jpgΑπόσπασμα έρευνας που θα αποκαλύψει η διακυβέρνηση Ομπάμα κάνει λόγο για σύνδεση της Σαουδικής Αραβίας με τους τρομοκράτες. Η κίνηση έρχεται σε περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων.
Ο Λευκός Οίκος δίνει νέα στοιχεία για την 11η Σεπτεμβρίου-Η Σ. Αραβία στο στόχαστρο

Η διακυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ένα μέρος ενός 28σέλιδου κεφαλαίου μιας έρευνας του Κογκρέσου σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το απόσπασμα ενδέχεται να ρίξει φως σε πιθανή σύνδεση Σαουδαράβων με τους επιτιθέμενους, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα ντοκουμέντα περιλαμβάνουν πληροφορίες από μια κοινή έρευνα σχετικά με «συγκεκριμένες πηγές ξένης στήριξης προς κάποιους από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου ενώ εκείνοι βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Bob Graham, συμπρόεδρος της δικομματικής επιτροπής, και άλλα μέλη τονίζουν ότι τα έγγραφα καθιστούν ύποπτη τη Σαουδική Αραβία. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει υπαινιχθεί ότι η διοίκηση μπορεί να αποκαλύψει ένα μέρος του κειμένου, σημειώνοντας ότι ο James Clapper, εθνικός επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αξιολογεί αυτή τη στιγμή το απόρρητο απόσπασμα.

Η αποκάλυψη θα έρθει σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, παρότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί μακροχρόνιο σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το πιο σημαντικό αναπάντητο ερώτημα για την 11η Σεπτεμβρίου είναι αν αυτοί οι 19 άνθρωποι πραγματοποίησαν αυτό το περίπλοκο σχέδιο μόνοι ή είχαν στήριξη», σχολίασε ο Graham μιλώντας την Κυριακή στο NBC.

«Υπήρχαν στοιχεία. Υπήρχαν ισχυρισμοί. Υπήρχαν μαρτυρίες. Υπήρχαν αποδείξεις για τους αεροπειρατές, για τους ανθρώπους που συναντούσαν -πολλά διαφορετικά πράγματα που η Επιτροπή για την 11/9 ανέλαβε τότε να αξιολογήσει και να ερευνήσει», ανέφερε και ο Tim Roemer, μέλος της επιτροπής και πρώην μέλος του Κογκρέσου από την Ιντιάνα.


euro2day.gr 
Σχόλια