Ανακοίνωσε αποστολή επιπλέον στρατιωτών στη Συρία ο Ομπάμα...

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, 250 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες αμερικανικές, στο συριακό έδαφος, με στόχο να...
αυξηθεί ακόμα περισσότερο η πίεση προς τους τζιχαντιστές


Όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα το πρωί, από τη Γερμανία, όπου και βρίσκεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σκοπεύει να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, για να ενισχύσουν τον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ταξιδέψει στο Ανόβερο, όπου θα γίνει μια μίνι σύνοδος κορυφής, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Ντέιβιντ Κάμερον, πέραν της «οικοδέσποινας» Άνγκελα Μέρκελ. Εκεί, δήλωσε ότι 250 άνδρες των ειδικών δυνάμεων, θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες αμερικανικές, στο συριακό έδαφος, με στόχο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η πίεση προς τους τζιχαντιστές.

«Δεν θα ηγηθούν στο πεδίο της μάχης. Θα έχουν καίριο ρόλο, όμως, στην εκπαίδευση και στήριξη των τοπικών δυνάμεων» ξεκαθάρισε ο Ομπάμα για το ρόλο των νέων δυνάμεων.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις θα υποστηρίξουν τις τοπικές αραβικές δυνάμεις που αποτελούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους μαχητές, τους οποίους οι ΗΠΑ υποστηρίζουν, με στόχο την απομόνωση της de facto πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, Ράκα και την τελική ανακατάληψή της.
Σχόλια