Η Νορβηγία δίνει μπόνους στους πρόσφυγες για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους...

Η Νορβηγία δίνει μπόνους στους πρόσφυγες για να επιστρέψουν στις πατρίδες τουςΣύμφωνα με την υπουργό Μετανάστευσης το μέτρο χρηματοδότησης θα κοστίσει λιγότερο από τη διαμονή τους σε κέντρα φιλοξενίας...

Οι νορβηγικές αρχές, και πιο συγκεκριμένα η Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (Utlendingsdirektoratet - UDI), έθεσε σήμερα σε ισχύ ένα νέο μέτρο για να ενισχύσει την εθελοντική επιστροφή των προσφύγων στις χώρες τους.   
Σύμφωνα με το εν λόγω μέτρο...
οι πρώτοι 500 πρόσφυγες που θα καταθέσουν αίτηση επαναπατρισμού θα λάβουν έκαστος 10.000 κορώνες ως μπόνους, ήτοι περίπου 1100 ευρώ.     
Για την προώθηση του μέτρου που θα λειτουργήσει δοκιμαστικά τις επόμενες έξι εβδομάδες έχουν αναρτηθεί αφίσες σε 31 δήμους στην Νορβηγία.   
Η Sylvi Listhaug, υπουργός Μετανάστευσης στην Νορβηγία, δήλωσε ότι το μέτρο χρηματοδότησης των προσφύγων για να επιστρέψουν στις χώρες τους θα κοστίσει στην κυβέρνηση λιγότερα χρήματα από την διαμονή τους σε κέντρα φιλοξενίας. Πρέπει να πείσουμε περισσότερους (ανθρώπους) να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους οικειοθελώς, δίνοντάς τους λίγο περισσότερα χρήματα για την έξοδό τους από την Νορβηγία. Αυτό θα μας εξοικονομήσει πολλά χρήματα, γιατί κοστίζει πολύ πιο ακριβά να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους να μένουν στα κέντρα μεταναστών», ανέφερε χαρακτηριστικά.   
Οι αιτούντες άσυλο που θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα λάβουν συνολικά 30.000 κορώνες (3,240 ευρώ), με τις 20.000 κορώνες από αυτό το ποσό να προορίζονται για τα έξοδα ταξιδιού. Νωρίτερα η Υπηρεσία Μετανάστευσης της χώρας (UDI) ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια με δύο παιδιά θα μπορούσε να περιμένει μέχρι και περίπου 80.000 κορώνες, επιπλέον της κάλυψης των εξόδων για το ταξίδι τους.   
Το 2014 στην Νορβηγία έφθασαν 11.480 πρόσφυγες, αλλά το 2015 ο αριθμός των προσφύγων «εκτοξεύτηκε» στους 35.358. Μετά την συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η Νορβηγία συμφώνησε να πάρει 1.500 αιτούντες άσυλο για το 2015 και για το 2016 ενώ θα πάρει και άλλους 1.500 πρόσφυγες προερχόμενους από την Τουρκία. 
lifo.gr
Σχόλια