Κηφισιά: Εκεί που πουλούσαν τσάντες των 30.000 ευρώ, τώρα πουλάνε... κρουασάν

Κηφισιά: Εκεί που πουλούσαν τσάντες των 30.000 ευρώ, τώρα πουλάνε... κρουασάν - Κεντρική Εικόνα
Στο μακρινό παρελθόν ανήκουν οι εποχές που ακόμα και άνθρωποι της μικρομεσαίας τάξης μπορούσαν να «αγοράσουν»... για λίγο το...
όνειρο αποκτώντας κάποιο αξεσουάρ διάσημων brands.

Οι συνέπειες της κρίσης είναι ολοφάνερες ακόμα και σε γειτονιές που κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα δεχθούν τα χτυπήματα της συρρίκνωσης του εισοδήματος των Ελλήνων.

Καταστήματα που φιλοξενούσαν πανάκριβες μάρκες είτε έκλεισαν είτε μετατράπηκαν σε φούρνους (ενίοτε) πολυτελείας και ταχυφαγεία, γιατί μπορεί κάποιος να μην έχει πια να διαθέσει 3.000 και, πολύ περισσότερο, 6- 7.000 ευρώ για μια τσάντα σίγουρα όμως μπορεί να διαθέσει που και που 3 - 5 ευρώ για μια πεντανόστιμη σοκολατένια τάρτα που θα δώσει μια γλυκιά νότα στην καθημερινότητά του.


Gucci, Loewe, Τσαντίλης και Trussardi δεν «υπάρχουν» πια στον εμπορικό χάρτη της Κηφισιάς ενώ στο παλιό μαγαζί της Louis Vuitton, στη Λεβίδου, φιλοξενείται ένα ακόμα κατάστημα της γνωστής γαλλικής boulangerie – patisserie Paul. Οι γνήσιες γαλλικές μπαγκέτες, τα κρουασάν βουτύρου, τα brioche, οι τάρτες, τα εκλέρ και όλες οι γαλλικές αλμυρές και γλυκές σπεσιαλιτέ, πήραν τη θέση των περίφημων Capucines που αποτελούν τσάντες σύμβολο της Louis Vuitton, με τιμές που ξεκινάνε από τις 6.000 και φτάνουν και ως τις 59.000 ευρώ!

Διαβαστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...
Σχόλια