Απαισιοδοξία στις Βρυξέλλες…

Ο Κάμερον δεν πρόκειται να καταθέσει σύντομα το αίτημα αποχώρησης…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένει επίσημο αίτημα για ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας την Τρίτη για το Brexit από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα...
παραπάνω ανέφερε την Κυριακή στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Δεν αναμένουμε από τον πρωθυπουργό Κάμερον να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 σε αυτή τη φάση, την Τρίτη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ζήτησε σε συνέντευξή του στην Bild να καταθέσει η Βρετανία την προβλεπόμενη αίτηση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Και οι μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι, θα ζητήσουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δηλώσει την επιθυμία εξόδου της χώρας του από την Ε.Ε. κατά την Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung της Κυριακής. Αυτό είναι αναγκαίο «ώστε να αποφευχθεί η επιβλαβής αβεβαιότητα και να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της Ε.Ε.» αναφέρει πρόταση ψηφίσματος που θα καταθέσουν στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το οποίο περιήλθε στη γνώση της γερμανικής εφημερίδας...
Σχόλια