Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γάλλος Στρατηγός πρότεινε την εξάλειψη του ΝΑΤΟ και την ένωση με Ρωσία

https://2.bp.blogspot.com/-kF8hrueQ3Ls/V52ntGO9R6I/AAAAAAACFR8/NrciP02gjoE_Yc8ETYXjgdMhSazZpTR6wCLcB/s640/1020462563.jpg
© AP Photo/ Virginia Mayo ΜΟΣΧΑ, 30 Ιουλίου – RIA Novosti.

Η ύπαρξη του ΝΑΤΟ στη σημερινή του μορφή και η επέκταση της Συμμαχίας προς την Ανατολή είναι επωφελής κυρίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να βάλουν σε απόσταση τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης, είπε σε μια συνέντευξη του στην Le Figaro [1] ο Γάλλος Στρατηγός, ειδικός στη γεωπολιτική και την οικονομική επιστήμη Jean-Bernard Kickpuncher.

Αν η Ρωσία είχε γίνει σύμμαχος των Ευρωπαϊκών χωρών στην δεκαετία του 90 , αυτή η υπερσυμμαχία θα μπορούσε να είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής των ΗΠΑ και να αμφισβητεί την παγκόσμια υπεροχή τους, που έλαβαν με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είπε.

Σύμφωνα με τον Kickpuncher, η απειλή του ισλαμισμού άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την παγκόσμια ηγεσία. Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην Ευρώπη δείχνουν καθαρά στους Γάλλους και τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ ότι η Συμμαχία δεν βοηθά τους Ευρωπαίους να αντιμετωπίσουν την απειλή της τρομοκρατίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της αβεβαιότητας και των διακυμάνσεων στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι θεωρούν αποτελεσματικές τις δράσεις της Ρωσίας για την καταπολέμηση του «ισλαμικού κράτους» (ISIS, οργάνωση απαγορευμένη στο έδαφος της Ρωσίας), και αυτό τους κάνει να σκέφτονται και πάλι για την Ένωση με την Ανατολική γείτονά τους .

‘Τα στοιχεία που λαμβάνονται με το κόστος των 234 νεκρών και 671 τραυματιών από το 2012, τα οποία δεν ταρακούνησαν μόνο το ΝΑΤΟ, αλλά επίσης να οδήγησαν σε πλήρη εξάλειψη του τελικού εξευρωπαϊσμού, διότι η τρέχουσα πολιτική της Συμμαχίας δεν είναι ακριβώς προς το συμφέρον της Γαλλίας , ‘ είπε ο Στρατηγός.

Η Ρωσία έχει εδώ και πολύ καιρό προτείνει στις ΗΠΑ να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τη Συρία. Ωστόσο, ο Ομπάμα τις απέρριψε με το πρόσχημα στο γεγονός ότι η μέτρια αντιπολίτευση εξακολουθεί να έχει δυνατότητες. Ως αποτέλεσμα μια νέα ισορροπία σχηματίζεται στην Εγγύς Ανατολή. «Η Ρωσία, η οποία ιστορικά ήταν παρούσα στην περιοχή, και πάλι επιστρέφει. Η Κίνα, η οποία είναι νέα δύναμη, χώνει ενεργά τη μύτη της στην περιοχή, και μόνο η Γαλλία – που είχε την προνομιακή θέση του μεσολαβητή, τα έχασε όλα μπαίνοντας υπό την αιγίδα των ΗΠΑ », δήλωσε ο Kickpuncher .

Ο Στρατηγός πιστεύει ότι η Ρωσία και η Γαλλία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, και στην ιστορία των δύο χωρών υπήρξαν περίοδοι γόνιμης συνεργασίας και φιλίας. ‘Οι ΗΠΑ επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ευρώπη την ατμόσφαιρα του ψυχρού πολέμου, που υλοποιείται μέσω του ΝΑΤΟ και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αμερικανών, καθώς έχει ανίκανους και διεφθαρμένους Ευρωπαίους ηγέτες’ – συνοψίζει ο εμπειρογνώμονας.

References ↑ Le Figaro
( http://www.lefigaro.fr/vox/monde/2016/07/29/31002-20160729ARTFIG00235-general-pinatel-contre-l-islamisme-s-allier-a-la-russie-et-faire-disparaitre-l-otan.php )

http://ria.ru

tokoutsavaki
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη