Ναυπηγεία: «Πατριώτες» πολιτικοί ξεσκίζουν τη Δημόσια Περιουσία...


Οι Μαφιόζοι της Πολιτικής ξεπουλάνε τη Δημόσια Περιουσία στους Μαφιόζους των Χρηματιστηρίων και μετά ανταλλάσσουν αγωγές. Δικηγόροι κατά του κράτους αναλαμβάνουν πρώην εκλεγμένοι Βουλευτές ή Υπουργοί και τις τεράστιες αποζημιώσεις που καταλογίζουν στο Ελληνικό Δημόσιο φυσικά τις πληρώνουμε... ΕΜΕΙΣ!

Και μετά πιάνουν πολιτικούς με αδήλωτα εισοδήματα από τέτοιες αμοιβές που πλήρωσε το κράτος... αλλά τελικά τα πρόστιμα παραγράφονται...
Δεν είναι τέλεια στημένα όλα ...από όλους αυτούς τους «πατριώτες» πολιτικούς που ξεσκίζουν τη Δημόσια Περιουσία και καταληστεύουν τον ιδρώτα μας... με κάθε ευκαιρία ...και μετά τρέχουν να φιλήσουν το χέρι του Ιερώνυμου και να κάτσουν προσοχή κατά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας;

Γράφει σήμερα η "REAL":



Ενώπιον μιας νέας δικαστικής μάχης με τον «επενδυτή» των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, Ισκαντάρ Σαφά βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση.
Ο Λιβανέζος επιχειρηματίας κατέθεσε αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου, στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών (ICSID), ζητώντας νέες παχυλές αποζημιώσεις.
Το αίτημα για διαιτησία εστάλη τον περασμένο Ιούλιο, ενώ, μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, το διεθνές όργανο που έχει έδρα την Ουάσινγκτον, όρισε δικαστή, ξεκινώντας έτσι επισήμως την διαδικασία για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Η αγωγή είναι προσωπική, καθώς έχει κατατεθεί ονομαστικά από τον ίδιο τον Ισκαντάρ Σαφά και τον αδελφό του, Ακράμ Σαφά, εναντίον της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι από την εταιρία τους Privinvest.
Πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιδικίας, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2010, μόλις λίγους μήνες μετά την απόκτηση των Ελληνικών Ναυπηγείων από τον Σαφά.
Η υπόθεση μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς η μεταβίβαση του ελέγχου του Σκαραμαγκά συνδέεται με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι ο Σαφά είχε αναλάβει την υποχρέωση για συγκεκριμένες επενδύσεις στον Σκαραμαγκά, τις οποίες ουδέποτε υλοποίησε.
Μιλώντας στη Realnews, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση έχει καταλάβει παράνομα τον Σκαραμαγκά. «Η συνεχιζόμενη απαλλοτρίωση των ναυπηγείων, μας οδήγησε στην αναγκαιότητα της προσφυγής στο ICSID», αναφέρει ο Στιούαρτ Λίζορ, υπεύθυνος επικοινωνίας της Privinvest.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι την οργάνωση της υπερασπιστικής της τακτικής και δεν αποκλείεται να περάσει άμεσα σε δικαστική αντεπίθεση.
Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του Λιβανέζου επιχειρηματία έχει ήδη προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), από το 2013, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για αθέτηση των όρων του συμβολαίου απόκτησης των Ελληνικών Ναυπηγείων. Σε αυτήν την προσφυγή, εγείρει αξιώσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου για αποζημιώσεις που φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
Η ελληνική κυβέρνηση έχει προηγουμένως καταθέσει τη δική της αγωγή εναντίον των Ελληνικών Ναυπηγείων, απαιτώντας 532 εκατ. ευρώ, δηλαδή το πρόστιμο που είχε επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις στα ναυπηγεία.
Σε πολλά εκατομμύρια όμως μετρούνται και οι νέες αποζημιώσεις που διεκδικεί ο Ισκαντάρ Σαφα από την Ελλάδα στο διαιτητικό όργανο της Ουάσινγκτον. Οι εκπρόσωποι του Λιβανέζου επιχειρηματία δεν αποκαλύπτουν το ποσό της νέας αποζημίωσης που ζητούν, αφήνουν όμως να εννοηθεί πως και σε αυτήν την περίπτωση οι αξιώσεις είναι μεγάλες, λόγω της αξίας των ερειπωμένων σήμερα ναυπηγείων του Σκαραμαγκά.
«Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για ακριβή ποσά αυτήν την στιγμή, όμως πρέπει να τονίζουμε ότι τα Ελληνικά Ναυπηγεία προορίζονταν να αποτελέσουν το “κόσμημα στο στέμμα” της Privinvest», λέει ο εκπρόσωπος της εταιρίας του Σαφά.
Η αντιδικία μεταξύ Ελλάδας και Σαφά σχετίζεται με τις περιβόητες συμβάσεις των υποβρυχίων, τις οποίες είχαν υπογράψει ως υπουργοί Άμυνας ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου, το 2000 και το 2002 αντίστοιχα. Οι συμβάσεις προέβλεπαν την κατασκευή τριών νέων και τον εκσυγχρονισμό δύο παλαιών υποβρυχίων στον Σκαραμαγκά.
Οι αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» που περιέβαλε τις συμβάσεις, οδήγησε στο πάγωμα της παραγγελίας για τα νέα υποβρύχια. Οι εργασίες σταμάτησαν, τα ναυπηγεία σταδιακά ερήμωσαν και οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από το 2011.


antizitro.blogspot.gr
Σχόλια