Παγκόσμια κυβέρνηση με πολυεθνικές ονειρευόταν ο «νομπελίστας» Πέρες!


Οι λέξεις δουλειά και δουλεία, ένας τόνος δρόμος: Όταν οι δημοσιογράφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τουςΣήμερα ακούμε στα ραδιόφωνα και στα κανάλια, διαβάζουμε σε όλα τα συστημικά μίντια, αριστερά και δεξιά:
“Πέθανε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, τη νύκτα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο”.
” Ο άνθρωπος που από γεράκι έγινε περιστέρι: Απ ‘ όλους τους ηγέτες της χώρας του, ήταν ο πιο μεγάλος και ο λιγότερο ισραηλινός'”.
Κι αναρωτιέται κανείς, θέλουν και τα λένε ή τους ξεφεύγουν; Έτσι ήρθε το δελτίο τύπου από τα αμερικανοσιωνιστικά κέντρα, έτσι και το αναπαράγουν.
Αλλά ποιο ήταν το γεράκι που υποτίθεται έγινε περιστέρι, λόγο του Νόμπελ Ειρήνης; (το έχουν πάρει κι άλλοι ‘άξιοι, όπως Ομπάμα και ΕΕ).
Είναι αυτός που άλλαξε το όνομα του από Πέρσκι σε Πέρες, που σημαίνει Αετός. Είναι αυτός που σπούδασε στο Χάρβαρντ, ενώ παράλληλα εργαζόταν για το Υπουργείο Αμύνης, με προτεραιότητά του την αγορά όπλων για το νεαρό εβραϊκό κράτος. Αυτός που επί ημερών του, το 1967, έγινε ο Πόλεμος των Έξι Ημερών. Είναι αυτός που ανεβοκατεβαίνει στην έδρα της πρωθυπουργίας και στις 4 Νοεμβρίου 1995, ο αντίπαλός του,  ο Ράμπιν δολοφονείται στο Τελ Αβίβ από έναν “ισραηλινό εξτρεμιστή” για να ξαναγίνει ο Πέρες πρωθυπουργός. Είναι αυτός που διαπραγματεύεται με τους Παλαιστίνιους και στις 13 Σεπτεμβρίου 1993 υπογράφονται στον Λευκό Οίκο οι συμφωνίες του Όσλο – κερδίζει το Νόμπελ- και μετά καταπατά ο ίδιος τις συμφωνίες με επιθέσεις στους Παλαιστίνιους.
Αυτός είναι ο νομπελήσταρχος που σήμερα παρουσιάζεται ως θεός του κράτους του Ισραήλ. Αλλά κάποτε οι δημοσιογράφοι έκαναν έρευνα, έγραφαν άρθρα, εξέφραζαν άποψη.

“Παγκόσμια κυβέρνηση με πολυεθνικές ονειρεύεται ο Πέρες”

του Νίκου Ρούσση, Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013
// Πρόταση για την ανάληψη της Διακυβέρνησης της Παγκόσμιας Κοινότητας από μία Κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν οι εθνικές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., το Ισραήλ και οι… πολυεθνικές επιχειρήσεις, αποκάλυψε -ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- ότι κατέθεσε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.
Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να καλύψουμε την έλλειψη παγκόσμιας διακυβέρνησης, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι η γνώση της Ευρώπης μαζί με την εμπειρία του Ισραήλ και την επιστημονική τεχνογνωσία των πολυεθνικών επιχειρήσεων μπορούν να καλύψουν το κενό της παγκόσμιαςδιακυβέρνησης.

Οι πολυεθνικές δεν επιβάλλουν τη θέλησή τους στον κόσμο, αλλά απλώς πληροφορούν τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους για τα επιτεύγματά τους, τόνισε, υπεραμυνόμενος της άποψης ότι η παγκοσμιοποίηση έθεσε τέρμα στο ρατσισμό. Δεν μπορεί, είπε χαρακτηριστικά, να είσαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και ταυτόχρονα ρατσιστής.
Στην ομιλία του, που περιέργως καταχειροκρότησαν επί μακρόν όλοι οι ευρωβουλευτές, ο Σιμόν Πέρες χαρακτήρισε το Ιράν ως «το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη στον κόσμο» και υποστήριξε ότι βασικός εκπρόσωπος του ιρανικού καθεστώτος είναι η Χεζμπολάχ, που, όπως απαίτησε, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ε.Ε., με το αιτιολογικό ότι «είναι μία τρομοκρατική οργάνωση». Έσπειρε δε ένα κύμα φόβου και πανικού στην Ολομέλεια, υποστηρίζοντας ότι, εκτός από την πυρηνική βόμβα, το Ιράν κατασκευάζει και πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές που μπορεί να φθάσουν σε περιοχές όπως η Ευρώπη.
Αποφεύγοντας να μιλήσει για τα πυρηνικά και άλλα όπλα που παρανόμως έχει στην κατοχή του το Ισραήλ, ο κύριος Πέρες κατήγγειλε ότι το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία έχει στη διάθεσή του χημικά όπλα που, όπως είπε, δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια. Αποφεύγοντας να θίξει το θέμα των εποικισμών στη Γάζα και αναφερόμενος στην ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους, ο Ισραηλινός πρόεδρος υποστήριξε ότι «υπάρχει μία συμφωνημένη αφετηρία και μία συμφωνημένη λύση» με τους εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, στην προοπτική της δημιουργίας δύο κρατών, δύο λαών που θα ζουν εν ειρήνη και οικονομική συνεργασία. //
Τρία χρόνια μετά από αυτό το άρθρο, ο αναγνώστης θα πρέπει σοβαρά να αναρωτηθεί πως και πόσα από τα “γούστα” του Πέρες οικειοποιήθηκε η Ε.Ε. εφαρμόζοντας τα και σε τι φάση παγκοσμιοποίησης είμαστε με κατάργηση ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Από την CETA μέχρι την εξαγορά και σύμπραξη της Monsanto από την Bayer, την εξάπλωση και επιβολή τεχνολογιών σε βάρος της ιδιωτικότητας, το σκοτεινό ρόλο των τραπεζών και την εμπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων σε δημόσια έργα.

Και κορυφαίο, το μεταναστευτικό, πρόβλημα που κατά κύριο λόγο έχει δημιουργηθεί από το ίδιο το Ισραήλ σε συνεργασία με τη Δύση. Το Ισραήλ που, αυτή τη στιγμή απολαμβάνει ουδετερότητα Ελβετίας στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, ενώ στο δικό του Κράτος δεν δέχεται ούτε έναν πρόσφυγα ή μετανάστη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε όταν ήρθε στην Ελλάδα επί Παπούλια και κυβέρνησης ΣαμαροΒενιζέλου. Είναι αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο MEGA και από το δελτίο στο ALPHA. Τόσο ο Παπούλιας όσο και ο Σαμαράς έδωσαν αδελφικές’ χειραψίες και συμφώνησαν μαζί του στο ό,τι το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό αλλάζει, ότι η κρίση δεν είναι πάντα για κακό (που το ξανακούσαμε αυτό…; α, ναι… από τον Πάγκαλο, ότι το μνημόνιο είναι ευλογία…) και ότι η κρίση θα βάλει τα θεμέλια για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Επίσης, μας προειδοποίησε ότι όποιος έχει αντιρρήσεις δεν θα έχει στον ήλιο μοίρα. 

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε το βίντεο της AllNewz:


old-videos-icon


nea.allnewz.gr
Σχόλια