Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Χρυσόγονος: Δεν τον παντρευτήκαμε τον Πολύδωρα...

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWSείναι μια πρόταση που μπορεί να αλλάξει...

«Θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος άλλος από τον Βύρωνα Πολύδωρα… Δεν τον έχει παντρευτεί η κυβέρνηση, o Πολύδωρας είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να...
αλλάξει, μπορεί να προτείνει και άλλο πρόσωπο».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος για την κυβερνητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ ο πρώην υπουργός της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο η χθεσινή εμφάνιση που έκανε ο Βύρων Πολύδωρας στην ΕΡΤ «δεν ήταν και η επιτυχέστερη, κάθε άλλο, δεν βοήθησε ο ίδιος την υποψηφιότητά του». Όπως πρόσθεσε μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «στο ΕΣΡ χρειάζονται πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής».

«Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να επιταχύνει το ΣτΕ την έκδοση της απόφασης, και στη συνεχεία οι πολιτικές δυνάμεις να καταλήξουν σε απόφαση… Όλα τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τρόπο συναινετικό. Έχουμε φτάσει στο ‘‘ως εδώ και μη παρέκει’’ με το ΕΣΡ, είναι σαν το μετρό της Θεσσαλονίκης», δήλωσε και επισήμενε ότι: «πρέπει να μάθουμε τάχιστα την απόφαση του ΣτΕ, μέχρι σήμερα υπάρχουν απλώς παράνομες διαρροές. Μέσα στο Νοέμβριο θα μπορούσε να υπάρξει η έκδοση της απόφασης, και με βάση αυτή να γίνει διάλογος για την διεξαγωγή νομικά απροσβλήτου διαγωνισμού, με τις επιχειρήσεις να έχουν μπροστά τους καθαρό πεδίο» σημείωσε. Θεωρώ, πρόσθεσε, ότι «μέχρι τα τέλη του έτους με ουσιαστικό διάλογο από την αντιπολίτευση μπορούμε να έχουμε καταλήξει στις απαιτήσεις της απόφασης του ΣτΕ και να βρεθούν λύσεις με ευρύτερη συναίνεση, για να μην αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο σε κάθε κυβερνητική αλλαγή».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο στο νέο νόμο για τα κανάλια πρέπει να υπάρχει «πρόβλεψη κωλυμάτων για τους καναλάρχες, δεν μπορεί να είναι κάποιος υπόδικος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ή κάτι άλλο και να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει να λειτούργει και να βομβαρδίζει την κοινωνία με τηλεοπτικά μηνύματα». Όπως διευκρίνισε, πρέπει να υπάρχει προσωρινό κώλυμα αν είναι υπόδικος και οριστικό αν καταδικαστεί. Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι κατά την άποψή του χρειάζεται ρύθμιση – γέφυρα, αλλά ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να είναι γέφυρα, κάτι προσωρινό»...

iefimerida.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη