Για την Τρίτη διακόπηκε η δίκη των Τούρκων αξιωματικών...


Την ερχόμενη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα συνεχίσει τη συνεδρίαση του - η οποία ξεκίνησε σήμερα- το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο εξετάζει το αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων Αξιωματικών που έχουν...
υποβάλει οι τουρκικές αρχές. 

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών υπεβλήθη όταν οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου. 

Σήμερα ξεκίνησε η εκδίκαση του αιτήματος για τους τρεις εκ των οκτώ εκζητούμενων αξιωματικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο για τους άλλους τρεις, με άλλη σύνθεση. 

Και οι τρεις σήμερα ενώπιον των δικαστών υπερασπίστηκαν μόνοι τους τον εαυτό τους, καθώς δεν είχαν να πληρώσουν τα 500 ευρώ έκαστος (συνολικά 4000 ευρώ) για τα γραμμάτια προείσπραξης, ενώ η δικηγόρος Σταυρούλα Τομάρα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης τους. 

Η εισαγγελέας πρότεινε προς τους δικαστές την αναβολή της δίκης με το σκεπτικό ότι το αίτημα των τουρκικών αρχών είναι νομικά ανεπαρκές και αθεμελίωτο καθώς οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα απαντήσει στις διευκρινίσεις που έχουν ζητήσει από το περασμένο καλοκαίρι οι ελληνικές δικαστικές αρχές. 

Ωστόσο, οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την εισαγγελική εισήγηση και ο πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου ζήτησε από την εισαγγελέα να τοποθετηθεί επί της ουσίας του αιτήματος, διακόπτοντας για την ερχόμενη Τρίτη ώστε η εισαγγελική λειτουργός να προετοιμάσει την πρόταση της.   
Σχόλια