Το 2016 σε μία εικόνα...

Το 2016 σε μία εικόνα...
Η γερμανική εφημερίδα "Bild" εμπνεύστηκε από τον τίτλο της (στα γερμανικά σημαίνει εικόνα) αποτυπώνοντας τα σημαντικότερα γεγονότα του έτους που μας αποχαιρετά.

Η...
μαυροντυμένη Άνγκελα Μέρκελ, με λίγα λουλούδια στο χέρι, αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο. 

Ο ουρανός γέμισε αστέρια και προσωπικότητες: ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβελε, ο Φιντέλ Κάστρο, ο Σίμον Πέρες, ο Μοχάμεντ Άλι όπως και τρεις σταρ της ποπ μουσικής: Ντέιβιντ Μπάουι , Τζορτζ Μάικλ και Prince. Όλοι έγιναν άγγελοι...

Η εικόνα όπου απεικονίζονται τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2016 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που ανακοινώνει μηδενικό επιτόκιο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πανηγυρίζει με το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το σεξουαλικό σκάνδαλο στην πλατεία του καθεδρικού ναού της Κολωνίας παραμονή Πρωτοχρονιάς, τους κλόουν του τρόμου στις Απόκριες, τις απανωτές απεργίες των πιλότων της Lufthansa, το πρώην ζευγάρι του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ και τέλος, το αγόρι από το Συρία που περιμένει για τις πρώτες βοήθειες κατασκονισμένο στο Χαλέπι με βλέμμα που δείχνει μία απέραντη απελπισία για τα όσα συμβαίνουν. 

protothema.gr
Σχόλια