"Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι νεκρή"...

...ανακοίνωσε ψεύτικος λογαριασμός του BBC στο Twitter και προκάλεσε πανικό...
Πανικό μεταξύ των χρηστών των social media προκάλεσε το tweet ενός -όπως αποδείχτηκε αργότερα- ψεύτικου λογαριασμού του BBC που έγραψε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε...
ηλικία 90 ετών.  


  H είδηση άρχισε αμέσως να κάνει το γύρο του διαδικτύου λόγω και της προ ημερών ανακοίνωσης του παλατιού πως η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετώπιζε ένα βαρύ κρυολόγημα και θα παρέμενε κλινήρης.   Πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι χρήστες πίστεψαν την είδηση, με αποτέλεσμα να πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις.
  Όσο περνούσε η ώρα, άρχισαν να διαδίδονται νέες ανυπόστατες φήμες.
  Κάποιος έγραψε ότι οι δημοσιογράφοι του βρετανικού δικτύου BBC έχουν ντυθεί στα μαύρα και προετοιμάζονται για την ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας, άλλος ότι είδε συνεργεία τηλεοπτικών καναλιών έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι που έσπευσαν στα βασιλικά ανάκτορα μέσα στη νύχτα.


Μάλιστα, η απουσία αναμετάδοσης της είδησης από κάποιο άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης έδωσε τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας να ισχυριστούν πως πρόκειται για γενικευμένη συγκάλυψη από τα ΜΜΕ.



Τελικώς, όπως αποδείχτηκε ο λογαριασμός @BBCNewsUKI account ήταν ψεύτικος, ενώ λίγο αργότερα απενεργοποιήθηκε, όχι όμως πριν τα retweets ξεπεράσουν τα 200.




Ο θόρυβος που προκλήθηκε ανάγκασε τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ να εκδώσουν ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του βασιλικού ζεύγους:   «Η Βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου συνεχίζουν να αναρρώνουν από τα βαριά κρυολογήματα τους».   Με στοιχεία από SUN και Mashable

lifo.gr
Σχόλια