Πως θα Κάνεις το 2017 το Καλύτερο Έτος της Ζωής Σου


«Σκοπός της νἐας χρονιάς δεν είναι απλώς η αλλαγή στο ημερολόγιο. Είναι μια αφορμή για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Να έχουμε μια νέα ψυχή, νέα μύτη, νέα πόδια, νέα αυτιά και νέα μάτια. Αν δεν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πάντα με φρέσκια ματιά δεν θα κάνουμε τίποτα αποτελεσματικό»

JG.K. Chesterton
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το 2016 ήταν μια αλλόκοτη χρονιά. Χάσαμε πολλούς διάσημους καλλιτέχνες με τους οποίους μεγαλώσαμε και οι πολιτικές εξελίξεις άφησαν τον κόσμο με δέος. Φυσικά, ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη για το χρόνο που φεύγει. Σίγουρα αρκετοί πέρασαν πολύ ευχάριστες στιγμές, που ειναι γι’ αυτούς πολύτιμες.

Αντί να λυπόμαστε για τη σημερινή κατάσταση που έχει βρεθεί η ανθρωπότητα, γιατί να μην προσανατολίσουμε την προσοχή μας σε πιο ουσιαστικά πράγματα; Μέχρι να μπει ο νέος χρόνος μπορούμε να εκτιμήσουμε τα μικρά πράγματα που μας συνέβησαν στη ζωή, να απολαύσουμε τις ηλιόλουστες γιορτινές μέρες, τις συζητήσεις με τους φίλους και την οικογένειά μας πάνω από ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ. Ας αποτραβήξουμε τους εαυτούς μας από τα σκοτεινά γεγονότα του προηγούμενου έτους και ας ανοίξουμε την πόρτα να μπει το φως του ήλιου που που ανατέλλει από την 1η ημέρα του νέου έτους και να το αφήσουμε να λάμψει επάνω μας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές ζωής, που θα σας βοηθήσουν ώστε το νέο έτος να είναι ξεχωριστό για σας.
1) Μην περιμένετε να έρθει το «Αύριο» για να ξεκινήσει κάτι νέο

Βάλτε σε εφαρμογή τα νέα σας σχέδια, δοκιμάστε κάτι καινούργιο. Μην περιμένετε να έρθει το αύριο για να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Ποτέ μα ποτέ μην καθυστερείτε ή αναβάλετε τα σχέδιά σας. Αυτή η συνήθεια δεν θα βάλει μόνο σε τάξη τις προσδοκίες και τα όνειρά σας, αλλά θα σας αφήνει επίσης με μια αίσθηση ικανοποίησης τονώνοντας παράλληλα την αυτοεκτίμησή σας. Αφήστε, λοιπόν την άνεσή σας και ξεκινήστε αμέσως.
2) Αγαπήστε τον εαυτό σας

Μπορεί να ακούγεται αρκετά κοινότυπο, αλλά όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με αυτή τη φράση έστω και μια φορά στη ζωής μας. Λοιπόν, είναι πραγματικά μια αξιόλογη φράση, που έχουμε ξεχάσει να εκτιμάμε ή να κατανοούμε. Σταματήστε να παραπονιέστε αν δεν έχετε το τέλειο σώμα ή μια σέξυ εμφάνιση. Είμαστε προσωπικότητες και όχι είδωλα ή αντικείμενα συναλλαγής. Επομένως, αποδεχθείτε τον εαυτό σας όπως είναι, γιατί είναι τέλειος και αξίζει την αγάπη σας.
3) Να είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας.

Δώσετε στον εαυτό σας ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο, για να τον επιβραβεύσετε όταν πετυχαίνετε κάτι καλό. Πήρατε προαγωγή ή απλά φαίνεστε κομψή στο καινούργιο σας φόρεμα; Αν ναι, νιώστε καλά γι ‘αυτό. Ποτέ μην υποτιμάτε τον εαυτό σας εξυψώνοντας τις προσδοκίες που έχει κάποιος άλλος για σας. Δεν βλάπτεστε όταν επιβραβεύετε τις δικές σας προσπάθειες. Τώρα που το ξέρετε, μπορείτε να είστε υπερήφανοι γι ‘αυτό.
4) Κάντε ένα διάλειμμα από το facebook

Είναι γεγονός πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθορίζουν καθημερινά, άμεσα ή έμμεσα, τις δραστηριότητές μας. Ξεχνιόμαστε πάνω από την οθόνη του κινητού σε μια ατέλευτη κύλιση της οθόνης, αγνοώντας εντελώς σημαντικά πράγματα που έχουμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας και υποχρεώσεις προς τους φίλους μας. Κάντε ένα διάλειμμα από τον υπολογιστή και το κινητό. Περάστε τον ελεύθερό σας χρόνο με τους ανθρώπους γύρω σας και όχι μόνο με τους εικονικούς σας φίλους.
5) Εντοπίστε τις αδυναμίες σας

«Οι άνθρωποι που ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πρέπει ποτέ να πετούν πέτρες γύρω τους». Αυτό ακριβώς εννοούμε. Για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας θα πρέπει να εντοπίσετε τις αδυναμίες σας και να εργαστείτε πάνω στην αντιμετώπισή τους. Μην επικρίνεται τους άλλους μόνο για να ικανοποιήσετε τα δικά σας θέλω. Προσπαθήστε να καταλάβετε τους άλλους, να μάθετε από τις ιστορίες τους και να τους αποδεχθείτε όπως είναι. Ποτέ μη βασίζετε τις αποφάσεις σας σε στερεοτυπικές αντιλήψεις.
6) Να είστε προσεκτικοί με τα χρήματα

Το νέο I-phone θα βγει κάποια στιγμή στην αγορά ή η νέα μόδα απαιτεί καινούργια συνολάκια γι’ αυτό το έτος. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται δελεαστικά, αλλά η αγορά τους κάνει τα χρήματα στο πορτοφόλι μας να εξαφανιστούν. Μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε τέτοιους υλιστικούς πειρασμούς, μα κάντε μια προσπάθεια να δαπανήσετε περισσότερο τα χρήματά σας σε αναγκαία πράγματα και να κάνετε αποταμιεύσεις για μελλοντικές σας ουσιαστικές επιθυμίες και για το μέλλον των παιδιών σας.
7) Ανανεώστε το σπίτι σας, αν οι ανάγκες το επιβάλουν

Μερικές φορές, μια εικόνα στον τοίχο ή ακόμα και το χρώμα του δωματίου μας μπορεί να μας φέρνουν κάποια δυσάρεστη ανάμνηση, που προσπαθούμε απεγνωσμένα να αποφύγουμε. Μην αφήνετε τέτοια πράγματα να διαταράσσουν την ψυχική σας ηρεμία. Προσπαθήστε να σβήσετε τις άσχημες μνήμες, αλλάζοντας διακόσμηση, βάφοντας με με ένα θετικό χρώμα τον τοίχο σας και τοποθετώντας στα έπιπλά σας τις εικόνες των αγαπημένων σας προσώπων.

"Σκοπός της νἐας χρονιάς δεν είναι απλώς η αλλαγή στο ημερολόγιο. Είναι μια αφορμή για να ξεινήσουμε από την αρχή. Να έχουμε μια μέα ψυχή, νεά μύτη, νέα πόδια, νέα αυτιά και νέα μάτια. Αν δεν ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα πάντα με φρέσκια ματιά δεν θα κάνουμε τίποτα αποτελεσματικό" JG.K. Chesterton Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
8) Γίνετε πιο δραστήριοι

Βρείτε την ενέργειά σας και ολοκληρώστε κάθε μισοτελειωμένη δουλειά ή οποιαδήποτε άλλη εργασία που πρέπει να γίνει στην ώρα της. Μην αφήνετε πράγματα σε εκκρεμότητα. Αυτά θα συσσωρευτούν και θα σας αγχώσουν, κάτι το οποίο μπορεί τελικά να καταλήξει στην απογοήτευση.
9) Βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας

Μην βάζετε περιορισμούς στον εαυτό σας. Προσπαθήστε να δοκιμάσετε το αδύνατο, το αντισυμβατικό, να εκφράσετε την άποψή σας και πάνω απ ‘όλα να αφήσετε τον εαυτό σας να ελεύθερο. Αν δεν δοκιμάζετε νέα πράγματα, δεν θα μπορέσετε ποτέ να ελκύσετε καλύτερα πράγματα στη ζωή σας. Ας το παραδεχτούμε, κανείς δεν θέλει να μεγαλώσει μετανιώνοντας για πράγματα που δεν έκανε στη ζωή του.
10) Αγαπήστε και αγαπηθείτε

Εκφράστε την αγάπη σας και ζήστε ειρηνικά με τους γύρω σας. Να είστε ευγενικοί με τους νεώτερους, να σέβεστε τους ηλικιωμένους και να συμπεριφέρεστε συμπονετικά σε όλα τα ζώα. Μην τρέφετε μίσος για κανένα, μην ξοδεύεστε στη ματαιοδοξία και ποτέ μην σπρώχνετε τον εαυτό σας στην απληστία και τη διαφθορά αυτού του κόσμου.
11) Αφιερώστε χρόνο στους αγαπημένους σας

Ζούμε σε έναν γρήγορο και επιταχυνόμενο κόσμο. Δουλεύουμε σκληρά για να κερδίσουμε μια καλύτερη ζωή για τους εαυτούς μας και την οικογένειά μας. Μέσα σε αυτό το χάος, λησμονούμε να πούμε στους αγαπημένους μας πόσο τους αγαπάμε. Είτε πρόκειται για τους γονείς, τη σχέση μας, τα παιδιά, τους φίλους ή ακόμα και τα κατοικίδια ζώα μας, περάστε λίγο χρόνο μαζί τους. Προσπαθήστε να τους επισκέπτεστε για έναν καφέ, να βγαίνετε έξω και πάνω απ ‘όλα να έχετε μαζί τους μια ωραία και ουσιαστική κουβέντα.
12) Να είστε ευγνώμονες

Πάντα να ευγνωμονείτε τη ζωή σας για αυτά που έχετε. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να έχετε φιλοδοξίες ή στόχους, αλλά μην παραβλέπετε ή υποτιμάτε όσα έχετε ήδη στη ζωή σας. Η ζωή είναι μικρή, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να νιώθετε ευχαρίστηση με αυτά που λαμβάνετε από τη ζωή και να εκτιμάτε κάθε στιγμή που περνά.
share24
Σχόλια